Επιστολές του ΓΓ του ΟΗΕ σε Χριστόφια και Έρογλου εν όψει της συνάντησης στη Νέα Υόρκη

Επιστολές στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου απέστειλε ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, εν όψει της τριμερούς συνάντησης στις 22-24 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικών και τουρκοκυπριακών μέσων ενημέρωσης, ο Μπαν Γκι-μουν αναφέρει στις επιστολές ότι οι απευθείας διαπραγματεύσεις
για το Κυπριακό έχουν εισέλθει στο τελικό στάδιο, και «πρόκειται για το τέλος του παιχνιδιού».

Όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος, η ύπαρξη επιστολής εκ μέρους του ΓΓ του ΟΗΕ επιβεβαιώθηκε και από τον εκπρόσωπο της κυπριακής κυβέρνησης, Στέφανο Στεφάνου. Ο κ. Στεφάνου είπε ότι η επιστολή δεν έχει παραληφθεί, αλλά μόλις παραληφθεί θα τύχει σχολιασμού και θα υπάρξει απάντηση του Δημήτρη Χριστόφια.

Οι απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ Χριστόφια και Έρογλου θα επαναληφθούν τη Δευτέρα. Είναι η πρώτη τους συνάντηση μετά το δείπνο που παρέθεσαν στην ομάδα του ΟΗΕ, που παρευρίσκεται στις απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό.

Η προηγούμενη συνάντηση είχε γίνει στις 4 Ιανουαρίου, με τον Δημήτρη Χριστόφια να δηλώνει μετά το τέλος των συνομιλιών ότι οι διαφωνίες παραμένουν και πως στη Νέα Υόρκη η ελληνοκυπριακή πλευρά θα παραθέσει τις θέσεις της «και θα εκφράσουμε και εκεί την καλή μας θέληση και τη βούλησή μας για λύση στο Κυπριακό».
Keywords
Τυχαία Θέματα