Βαρδακαστάνης: "Γίναμε ρεζίλι διεθνώς"

Στα κακώς κείμενα του ΚΕΒΑΠ που αποσύρθηκε υπό την κατακραυγή και εξέθεσε διεθνώς την Ελλάδα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), Γιάννης Βαρδακαστάνης.
Ο διασυρμός της χώρας δεν μπορεί πάντα να αποδίδεται σε κακόβουλα ανθελληνικά δημοσιεύματα. Δεν είναι ότι άπαντες μας επιβουλεύονται. Φροντίζουμε από την πλευρά μας να παρέχουμε απλόχερα λαβή για επικριτικά σχόλια.

Αυτή τη φορά ήταν η ασύλληπτη απόφαση να χορηγηθούν ποσοστά αναπηρίας σε ανθρώπους με σεξουαλικές
και άλλου τύπου διαστροφές που ήρθε να πλήξει την εικόνα της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο.

Μετά την κατακραυγή βέβαια αποφασίστηκε η απόσυρση και αναπροσαρμογή του συγκεκριμένου κεφαλαίου από τον Κανονισμό Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας (ΚΕΒΑ) που ανέδειξε από μία ακόμα οπτική γωνία τις χρόνιες δυσλειτουργίες του κράτους.

"Είναι σκάνδαλο. Είναι τραγικό. Η παιδοφιλία δεν αποτελεί αναπηρία σε κανένα μέρος του κόσμου. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει την παιδοφιλία ως ασθένεια επικίνδυνη για τους υπολοίπους. Δεν είναι αναπηρία, δεν την επιβραβεύεις", θα υπογραμμίσει στο NEWS 247 ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Γιάννης Βαρδακαστάνης.

Το "φάλτσο" αυτό ήρθε να αποτυπώσει τα κακώς κείμενα και τη σύγχυση που επικρατεί, με τον Γιάννη Βαρδακαστάνη να αφήνει αιχμές κατά της επιστημονικής ομάδας που κατήρτισε τον νέο κανονισμό για τον προσδιορισμό των ποσοστών αναπηρίας.

"Αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους. Εκτεθήκαμε διεθνώς. Πραγματικά γίναμε ρεζίλι γιατί αυτό θεωρείται και είναι σκάνδαλο. Η απονομή ποσοστών αναπηρίας σε κατηγορίες συμπεριφορών-ασθενειών όπως η παιδοφιλία, η ηδονοβλεψία, η πυρομανία είναι το αποκορύφωμα της ερμαφρόδιτης αντίληψης των επιστημόνων για τα ζητήματα της αναπηρίας".

Εκτός από τις προκλητικές αστοχίες, ο επικαιροποιημένος ΚΕΒΑ προκάλεσε οξύτατες αντιδράσεις και για το γεγονός πως την ίδια στιγμή προέβλεπε σημαντικές περικοπές ποσοστών αναπηρίας και κατά συνέπεια παροχών σε πάσχοντες.

"Το ποσοστό της αναπηρίας δεν πρέπει να είναι αντικείμενο κανενός παζαριού. Δεν μπορεί να είναι αντικείμενο οποιασδήποτε άλλης διαδικασίας παρά μόνο αντικειμενικής και για τον λόγο αυτό ζητήσαμε την επικαιροποίηση. Ο κόσμος της αναπηρίας στη χώρα δεν έχει να χάσει από μία σωστή μεταρρύθμιση. Από μία κακή μεταρρύθμιση έχει και να χάσει και να πληγωθεί".

Η αναπηρική οικογένεια δοκιμάζεται εν μέσω κρίσης και από τις οριζόντιες μειώσεις, με τον Γιάννη Βαρδακαστάνη να υποστηρίζει πως θα έπρεπε να εξαιρεθεί, καθώς σε τέτοια μέτρα δεν λαμβάνεται υπόψη το πρόσθετο κόστος διαβίωσης που επηρεάζει καθοριστικά το βιοτικό επίπεδο.

Με την ανεργία να μαστίζει την Ελλάδα, ο κόσμος της αναπηρίας καλείται να αντιμετωπίσει ένα ακόμα μείζον πρόβλημα. Το ποσοστό ανεργίας αγγίζει το 50% όταν για τον γενικό πληθυσμό έχει σκαρφαλώσει στο 18% και ο ιδιωτικός τομέας μοιάζει με άπιαστο όνειρο.

"Ακόμα και
Keywords
Τυχαία Θέματα