ΓΑΒΡΑΣ: "ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΗΜΟΣ"!


«Η Ελλάδαείναι από τα πρώτα θύματα ενός οικονομικού πολέμου. Αυτός είναι ο τρίτοςπαγκόσμιος πόλεμος» δήλωσε ο Κώστας Γαβράς, αναφερόμενος στην οικονομική κρίσηπου βιώνει η χώρα μας. Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης – που διαδήλωσε υπέρ τηςΕλλάδας μαζί με χιλιάδες άλλους κατοίκους του Παρισιού – μίλησε με σκληρά λόγιαγια τη στάση που τηρεί η Γερμανία, είπε με νόημα ότι δεν «τα φάγαμε όλοι μαζί»,υποστήριξε ότι η κρίση μπορεί να είναι μια ευκαιρία ώστε να αλλάξει το ελληνικόκράτος, ενώ ευχήθηκε στους Έλληνες «κουράγιο και αισιοδοξία»... διαμηνύοντας ότι «θαπεράσει κι αυτός ο καημός». Σε δηλώσεις του
στο Mega, με αφορμή τη συμμετοχήτου στη συγκέντρωση που οργανώθηκε στο Παρίσι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τηχώρα μας, ο Κώστας Γαβράς ξέσπασε κατά της Γερμανίας.

«Όλες οιαγριότητες των Γερμανών, η βαρβαρότητα, είναι κάτι απίθανο πώς οι Γερμανοίέφτασαν σε τέτοια άκρα. Αυτοί που πούλησαν τόσα πράγματα στην Ελλάδα, πουέκαναν τόσα σκάνδαλα στην Ελλάδα, πληρώνοντας τούς μεν και τους δε για νααγοράσουν τα προϊόντα τους. Αυτό το ξεχνούν τώρα. Η κ. Μέρκελ αδιαφορεί» είπεχαρακτηριστικά.
Ο Κ. Γαβράςυποστήριξε επίσης ότι «αυτή η τρομερή κρίση μπορεί να είναι μια πολύ καλήευκαιρία να αλλάξει ριζικά το ελληνικό κράτος. Αυτοί που δεν πλήρωναν τουςφόρους, αυτοί οι υπουργοί που έπαιρναν δώρα απ' τους ξένους. Όλα αυτά είναιαπαράδεκτα πράγματα, αυτά πρέπει να αλλάξουν ουσιαστικά».
Ο διάσημοςσκηνοθέτης αναφέρθηκε και στη φράση «μαζί τα φάγαμε» του Θ.Πάγκαλου, χωρίς νατον κατονομάσει. «Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί. Τα έφαγαν εκείνοι που ήταν στοτραπέζι. Οι άλλοι είχαν ψίχουλα γύρω τους και σήμερα αυτοί που είχαν ψίχουλαδεν έχουν τίποτα. Αυτό είναι το μεγάλο δράμα στην Ελλάδα» είπε.
Keywords
Τυχαία Θέματα