«Μου αξίζει μια δεύτερη θητεία»!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε σε συνέντευξή του στο NBC ότι πιστεύει πως του αξίζει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο. Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι δεν είναι τόσο σίγουροι γι'αυτό δείχνει νέα δημοσκόπηση, αν και σύμφωνα με αυτή το ποσοστό δημοτικότητάς του ξεπερνά το 50% για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2011. «Μου αξίζει μια δεύτερη θητεία, δεν
έχω τελειώσει» είπε ο Μπ.Ομπάμα στη συνέντευξη που μεταδόθηκε στο NBC....
«Αυτό που θα συνεχίσω να κάνω είναι να μοχθώ, να είμαι πολύ επίμονος. Και ξέρετε κάτι; Ένα από τα πράγματα που ισχύουν όταν είσαι πρόεδρος είναι ότι γίνεσαι καλύτερος όσο περνάει ο καιρός» δήλωσε.

Δημοσκόπηση του ABC και της Washington Post δείχνει αύξηση της δημοτικότητας του Αμερικανού προέδρου. Πάντως, ο ίδιος συνεχίζει να διχάζει τους ψηφοφόρους.

Ερωτηθέντες εάν του αξίζει μια δεύτερη θητεία, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση εμφανίστηκαν διχασμένοι: το 49% δήλωσε «ναι», ενώ το... 49% δήλωσε «όχι».

Η δημοσκόπηση δείχνει, ακόμα, ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα κέρδιζε το φαβορί των Ρεπουμπλικάνων, Μιτ Ρόμνεϊ, εάν διεξάγονταν σήμερα εκλογές.

Το 51% των 1.000 ερωτηθέντων επέλεξαν τον Μπ.Ομπάμα, ενώ το 45% τον Μ.Ρόμνεϊ. Στο δίλημμα Ομπάμα ή Νιουτ Γκίνγκριτς, το 54% επέλεξε Ομπάμα, ενώ το 43% Γκίνγκριτς.

Πολλοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι όσο περισσότερα πράγματα μαθαίνουν για τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, Μιτ Ρόμνεϊ, τόσο λιγότερο τον συμπαθούν.
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
Keywords
Τυχαία Θέματα