Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της Βοστόνης

Νέα τροπή φαίνεται πως παίρνει η υπόθεση των επιθέσεων στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, καθώς νομοθέτες οι οποίοι παρακολουθούν στενά την υπόθεση αναφέρουν ότι τα αδέρφια Τσαρνάεφ ενδέχεται να μην έδρασαν μόνοι τους. Μάλιστα, σύμφωνα με την Boston Globe, οι Αρχές συνεχίζουν να ερευνούν το ενδεχόμενο οι δράστες να ενθαρρύνθηκαν από τρίτους για να προχωρήσουν στην τρομοκρατική αυτή πράξη, καθώς και να εκπαιδεύτηκαν
κατάλληλα....

«Υπάρχουν ακόμη άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες τα οποία το FBI ερευνά και επιθυμεί να συζητήσει», αναφέρουν αξιωματούχοι, την ώρα που παραμένουν ακόμη αναπάντητες πολλές ερωτήσεις σχετικά με το ταξίδι που πραγματοποίησε το 2012 στο Νταγκεστάν ο 26χρονος Ταμερλάν, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, μία ημέρα πριν συλληφθεί ο 19χρονος αδερφός του, Τζοχάρ. Ο Ταμερλάν παρέμεινε στο Νταγκεστάν για έξι μήνες και ενδέχεται να έλαβε εκεί κάποιο είδος εκπαίδευσης από ισλαμιστές.
Μάλιστα, οι Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν επανειλημμένα εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους σχετικά με τις πληροφορίες με το «σταγονόμετρο» που λαμβάνουν από τη μεριά της Ρωσίας και επαναλαμβάνουν διαρκώς πως θα πρέπει η ρωσική πλευρά να βοηθήσει περισσότερο στις έρευνες.
Επίσης, άλλοι αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ αναφέρουν πως οι άνθρωποι του Ομπάμα που ερευνούν την υπόθεση βιάστηκαν να καταλήξουν στο συμπέρασμα πως οι αδερφοί Τσαρνάεφ έδρασαν μόνοι τους. Μάλιστα, τονίζουν πως παρά το γεγονός ότι τα βασικά χαρακτηριστικά των εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκαν μπορούν να βρεθούν και στο Διαδίκτυο, ωστόσο η κατασκευή τους είναι πιο περίπλοκη και χρειάζεται έναν βαθμό κατάρτισης.
Keywords
Τυχαία Θέματα