Οι φοιτητές έκλεισαν την γέφυρα του Ρίου για την "Αθηνά"

Οι φοιτητές από τα ΤΕΙ Πάτρας, Μεσολογγίου και Πύργου συγκεντρώθηκαν στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου προκειμένου να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους για το σχέδιο Αθηνά...

Η κυκλοφορία στη γέφυρα του Ρίου, η οποία παρέμενε κλειστή από τις 14:00 το απόγευμα λόγω συγκέντρωσης φοιτητών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το σχέδιο «Αθηνά». αποκαταστάθηκε και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας στη γέφυρα

Κατά
τη διάρκεια της συγκέντρωσης, η Τροχαία κατεύθυνε τα οχήματα προς τα φέρι μποτ.
Κοντά στις 17.00 το απόγευμα, οι φοιτητές, προκειμένου να διευκολύνουν τους οδηγούς, πήραν την απόφαση να ανοίξουν έναν παράδρομο της Γέφυρας (Ρίου-Αντιρρίου), ενώ συγχρόνως ενημέρωναν τους οδηγούς να επιλέξουν αυτή τη κατεύθυνση για να γλιτώσουν την ταλαιπωρία.

Η αστυνομία τότε έκανε κίνηση για να κλείσει τον παράδρομο που είχαν ανοίξει οι σπουδαστές, με αποτέλεσμα να προκληθεί εκ νέου ένταση. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να καταφθάσουν στο σημείο διμοιρίες των ΜΑΤ, με μία διμοιρία να τοποθετείται στον παράδρομο και μία ακόμη στην Γέφυρα.

Μετά από διαβουλεύσεις, οι δυνάμεις των ΜΑΤ και οι φοιτητές αποχώρησαν. Αναφέρουμε πως η αστυνομία έκοψε την πρόσβαση για την Γέφυρα μετά από εντολή του Εισαγγελέα.

Στόχος των περίπου 200 φοιτητών που συγκεντρώθηκαν ήταν να ενημερώσουν τους διερχόμενους για το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, μοιράζοντας φυλλάδια. Γι’ αυτόν τον λόγο, οι φοιτητές ήρθαν σε συνεννόηση με τη διοίκηση της γέφυρας προκειμένου να μείνουν ανοιχτά τα διόδια για να μπορέσουν να διέρχονται τα οχήμα.
Η αστυνομία της Αιτωλίας, ωστόσο, απαγόρευσε τη διέλευση των οχημάτων από τη γέφυρα και έδωσε στην κυκλοφορία έναν παράδρομο που εξέτρεπε τους οδηγούς για υποχρεωτικό πέρασμα από τα φέρυ-μποτ της πορθμειακής γραμμής.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση μεταξύ των Αρχών και των διαμαρτυρόμενων σπουδαστών. Εξαιτίας της απαγόρευσης της αστυνομίας, δημιουργήθηκε κυκλοφοριακή συμφόρηση, με τις Αρχές να ενημερώνουν τους οδηγούς πως η γέφυρα δεν είναι ανοιχτή εξαιτίας της διαμαρτυρίας των φοιτητών των ΤΕΙ, κάτι το οποίο δεν ίσχυε, μιας και οι φοιτητές είχαν ανοίξει τα διόδια της γέφυρας.

Πηγή: patrastimes.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα