Π. Οικονόμου: Σε ακατάλληλη στιγμή η τροπολογία για τα κόμματα…


Σεεντελώς ακατάλληλη στιγμή, λίγο πριν την προκήρυξη των εκλογών επισήμως, ήρθε ητροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ οαναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου. «Μη νομίζετε ότι ψήφισανευχαρίστως αυτοί που ψήφισαν» τόνισε. «Τοκομματικό σύστημα δεν μπορεί να είναι υπερήφανο την τελευταία δεκαετία καθόλου»τόνισε. Γίνονται ρυθμίσεις των τραπεζών για φυσικά πρόσωπα...

Ζήτησενα μη συσταθεί μονοκομματική κυβέρνηση μετεκλογικά, για να συμπράξουν και άλλεςδυνάμεις στην προσπάθεια.
Γιατη 48ωρη απεργία της ΠΝΟ, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι πρέπει να σταματήσει και οιναυτεργάτες να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου με την κυβέρνηση. «Μεδιήμερη απεργία δεν λύνονται τα προβλήματα της ακτοπλοίας» τόνισε.
«Εφέτοςθα πληρώσουμε 4 δισ. ευρώ λιγότερα για την εξυπηρέτηση του χρέους και χρωστάμεσυνολικά 100 δισ. λιγότερα.». Η δέσμευση το ΠΑΣΟΚ είναι ότι η προσπάθεια νασυνεχιστεί χωρίς νέους φόρους και περικοπές. Η άλλη πρόταση είναι η στάσηπληρωμών είπε.
Απότην πλευρά του, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούραςδήλωσε για τη χρηματοδότηση των κομμάτων ότι τα κόμματα πληρώνουν υψηλάεπιτόκια (10%) στην Αγροτική, και τάχθηκε υπέρ της ρύθμισης όταν τα επιτόκιαείναι τόσο υψηλά.. «Μιλάμε για τα δύο ιστορικά μακροβιότερα κόμματα»,αναφέροντας μελλοντικά τη μείωση της χρηματοδότησης.
Γιατην απεργία της ΠΝΟ ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση νασυμβάλει στη λύση και κατάργησε και το αντίστοιχο υπουργείο ΕμπορικήςΝαυτιλίας, χαρακτήρισε όμως λάθος την απεργία.
Τακόμματα να στεγαστούν σε αχρησιμοποίητα ακίνητα του δημοσίου, να αποπληρωθούντα υπάρχοντα δάνεια και από μικρότερη χρηματοδότηση να καλύψει τα .
«Δενέχουν γίνει διαρθρωτικές μεταρρύθμισες, ιδιωτικοποιήσεις, δεν υλοποιήθηκε οκανόνας 1 προς 10 στις προσλήψεις» πρόσθεσε, εξαγγέλλοντας μεταξύ άλλωνηπιότερο ενιαίο φόρο στα ακίνητα και μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Γιαεξαιρετικά αρνητικό πολιτικό συμβολισμό από την υπερψήφιση της τροπολογίας γιατη χρηματοδότηση των κομμάτων έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκηςμιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Keywords
Τυχαία Θέματα