Σαμαράς: Δεν υπάρχει φόρος 45% στα εισοδήματα 26.000 ευρώ


Το νέο φορολογικό θα είναι σταθερό, δίκαιο, σύγχρονο και αναπτυξιακό είπε ο Πρωθυπουργός.
Με κατηγορηματικό τρόπο ο Πρωθυπουργός διέψευσε χθες τα σενάρια που έκαναν λόγο για φορολόγηση 45% για ετήσια εισοδήματα ύψους 26000 ευρώ. Παράλληλα ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι με εισοδηματικά κριτήρια θα δίνονται επιδόματα από το πρώτο παιδί γεγονός που σημαίνει
πως καταργείται το αφορολόγητο...
«Δεν υπάρχει αυτό που ακούστηκε, για φόρο 45%, λέει, πάνω από 25 χιλιάδες ετήσιο εισόδημα. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Είναι έξω από τις θέσεις μου. Είναι αντίθετο με τις ιδέες μου. Είμαι με τη μεσαία τάξη. Όχι εναντίον της… Τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων μέχρι 25 χιλιάδες ετησίως, θα έχουν φορολογική ελάφρυνση με τους νέους συντελεστές. Κι αυτό αφορά όσους παίρνουν ονομαστικά ως 2500 χιλιάδες το μήνα, δηλαδή την πλειονότητα μισθωτών και συνταξιούχων. Επίσης κάνουμε τη μεγάλη καινοτομία να δίνουμε επιδόματα σε κάθε παιδί, από το πρώτο παιδί! Με εισοδηματικά κριτήρια, όμως, για να δίνεται μεγαλύτερη ενίσχυση σε εκείνους που πραγματικά το έχουν ανάγκη.»

Ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου αναφέρθηκε στους άξονες του νέου φορολογικού.

«Χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές, για να έχουν κίνητρο οι φορολογούμενοι να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Απλούστερο φορολογικό σύστημα, για να παρακολουθείτε πιο εύκολα και να μειωθεί η σχέση εφόρου-φορολογούμενου. Εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας, ώστε να γίνονται αυτόματα οι επαληθεύσεις και να μειωθούν οι τρύπες και της φοροδιαφυγής και οι εστίες της διαφθοράς. Και αυστηρή τιμωρία δηλαδή άμεσες και σκληρές ποινές όσων επιμένουν να μην πληρώνουν, ώστε να δημιουργηθούν ισχυρά αντικίνητρα στην φοροδιαφυγή. Αυτοί είναι οι άξονες πάνω στους οποίους συζητάμε τη φορολογική μεταρρύθμιση. Και η πρότασή μας, μετά από τον απαραίτητο διάλογο, θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες. Τρείς είναι οι βασικές επιδιώξεις: Να μειωθεί το βάρος εκείνων που πληρώνουν ήδη. Να πληρώνουν κι εκείνοι που ως τώρα φοροδιαφεύγουν, δηλαδή επέκταση της φορολογικής βάσης. Και τρίτον, η φορολογία να μην πλήττει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Να μειωθεί η επιβάρυνση των επιχειρήσεων ώστε να υπάρξουν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας».
Keywords
Τυχαία Θέματα