Βενιζέλος: «Δεν αποκλείονται νέες περικοπές»!


Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα τονΙούνιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη του στογερμανικό περιοδικό Der Spiegel, στην οποία χαρακτηρίζει «φίλο» του τον γερμανόΥΠΟΙΚ Β. Σόιμπλε
και σημειώνει ότι «μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρωμένη πρόταση». Μετον τίτλο «Το παιγνίδι δεν τελείωσε» το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegelδημοσιεύει μακροσκελή συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου...
«Θέλουμε να επικεντρωθούμε στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσειςκαι να αποφύγουμε τις γενικές περικοπές μισθών και συντάξεων» τονίζει στηνσυνέντευξή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Αλλά τον Ιούνιο θα πρέπει να αποφασίσουμε για τομεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό μας πρόγραμμα και δεν αποκλείω να υπάρξουν κι άλλεςπερικοπές, προκειμένου να εκπληρωθούν οι όροι του προγράμματος βοήθειας».
Τις μεταρρυθμίσεις τις χαρακτηρίζειι επώδυνες, κάνει λόγογια θυσίες, αλλά σημειώνει ότι «δεν πρέπει να μας κυριεύσει απελπισία».
Στην ερώτηση των γερμανών δημοσιογράφων γιατί δυσκολεύεται ηΕλλάδα τόσο να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικαλέστηκετην έλλειψη χρόνου. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεωνπρέπει να προχωρήσει ταχύτερα και ότι αν η Ελλάδα είχε εφαρμόσει νωρίτεραορισμένα στοιχεία του δεύτερου πακέτου βοήθειας, όπως την απομείωση του χρέους,θα είχε προχωρήσει περισσότερο στον δρόμο εξόδου από την κρίση.
«Φίλος μου ο Σόιμπλε»Στην ίδια συνέντευξη ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτηρίζει φίλοτον γερμανό υπουργό Οικονομικών. «Έγινε φίλος μου ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αυτούςτους μήνες. Και οι δύο θέλουμε να προστατεύσουμε τις χώρες μας και αυτό οδήγησεσε διαφορετικές προτεραιότητες με ανάλογη διαφοροποίηση των απόψεών μας».
Σε ερώτηση αν νομίζει πως οι Γερμανοί ενήργησαν μευπερβολική αυστηρότητα για τη διάσωση της Ελλάδας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚυπενθύμισε ότι ναι μεν γίνονται διαπραγματεύσεις για αριθμούς καιμεταρρυθμίσεις, αλλά ότι πίσω από όλα αυτά κρύβονται άνθρωποι για την τύχη τωνοποίων λαμβάνονται αποφάσεις.
Θα πάρουν όλοι πίσω τα χρήματα τους, όσοι επένδυσαν σεελληνικά ομόλογα, τον ρωτούν οι δημοσιογράφοι; «Βεβαίως», απαντά ο Βενιζέλος.«Εξάλλου ο γερμανός φορολογούμενος επωφελείται από την καλή τοποθέτηση χρημάτωνπου έκανε η γερμανική κυβέρνηση. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών μπορεί ναδανείζεται χωρίς κόστος και στη συνέχεια να μας δανείζει με ορισμένο επιτόκιο.Τα δύο προηγούμενα χρόνια η Γερμανία κέρδισε από μας ήδη περί τα 400εκατομμύρια ευρώ», επεσήμανε.
«Μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρωμένη πρόταση»Για τις πρόωρες εκλογές ο κ. Βενιζέλος είπε ότι οι ψηφοφόροιθα αποφασίσουν και ότι η χώρα χρειάζεται μια υπεύθυνη κυβέρνηση, κάποιον μεπείρα και αποφασιστικότητα για να παίρνει δύσκολες αποφάσεις.
«Αλλά δεν πρέπει να εφαρμόζουμε μόνο τις αποφάσεις τωνεταίρων μας, αλλά να καταρτίσουμε και δική μας ατζέντα για την ανασυγκρότησητης χώρας μας», πρόσθεσε. «Έχουμε ακόμα τέσσερις εβδομάδες για να καταστήσουμεσαφές ότι μόνο εμείς έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση για το πώς μπορεί ναεπιστρ
Keywords
Τυχαία Θέματα