293. ΓΚΕΝΚ – ΛΙΡΣ (19:00)

13:32 9/12/2012 - Πηγή: TNSite

*Μόλις μία νίκη έχει πάρει η Λιρς στα 22 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας.

Γήπεδο: «Cristal Arena»
Προϊστορία: 10-3-2.

Α’ Γύρος: Λιρς – Γκενκ 1-1.

ΓΚΕΝΚ (5η): Ολοκλήρωσε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς την Πέμπτη (61/2) αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα στην εντός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τη Βασιλεία και εξασφάλισε την πρώτη θέση του ομίλου της. Την ερχόμενη Πέμπτη φιλοξενείται από τη Ζούλτε Βάρεγκεμ για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου, όμως, προς το παρόν στρέφει την προσοχή της στην αναμέτρηση με τη Λιρς. Στο Πρωτάθλημα έχει

υποστεί μόλις δύο ήττες φέτος (8-8-2) και η μία από αυτές ήρθε στην τελευταία πεντάδα αγώνων της, από τη Σερκλ Μπριζ με 3-1, ενώ στα τέσσερα υπόλοιπα ματς μετρά τρεις νίκες και μία ισοπαλία.

Προηγούμενο ματς: Υποδέχθηκε τη Βασιλεία την Πέμπτη (6/12) στα πλαίσια του Γιουρόπα Λιγκ, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες χωρίς τέρματα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά η Γκενκ κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της και πήρε το βαθμό.

Στατιστικό: G/G τα 5/5 τελευταία ματς της Γκενκ στο Πρωτάθλημα.

Απουσίες (3): Τραυματίες οι Νάντσον (ΑΜ 17/0), Σιμάις (ΑΜ 3/0) και Κένεντι (ΕΠ 4/0).

ΛΙΡΣ (15η): Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα στη Λιρς. Και αυτό διότι μπορεί στο ντεμπούτο του Ραμζί στον πάγκο της, τρεις αγωνιστικές πριν, να πήρε τη νίκη με 2-0 κόντρα στη Γάνδη, αλλά στη συνέχεια ακολούθησαν δύο ήττες, από Σταντάρ Λιέγης και Μονς, με το ίδιο σκορ μάλιστα, 3-0. Σήμερα το έργο της είναι εξαιρετικά δύσκολο, όμως, είναι υποχρεωμένη να «κυνηγήσει» βαθμό ή βαθμούς προκειμένου να ξεφύγει από τις τελευταίες της κατάταξης.

Προηγούμενο ματς: Υποδέχθηκε τη Μονς και γνώρισε την ήττα με 0-3. Δέχθηκε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και άλλο ένα στο δεύτερο, χωρίς να αντιδράσει και έφυγε με άδεια χέρια από το γήπεδο.

Στατιστικό: Over 2,5 τα 6/7 τελευταία ματς της Λιρς.

Απουσίες (3): Τιμωρημένος ο Βιλς (ΑΜ 18/0), τραυματίες οι Φαράγκ (ΑΜ 7/0) και Γιασέρ (ΕΠ 15/0).

Keywords
Τυχαία Θέματα