313. ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ. – ΜΠΕΝΦΙΚΑ (22:15)

12:36 10/12/2012 - Πηγή: TNSite

* Η Μπενφίκα είναι αήττητη στα τελευταία 8 παιχνίδια της για όλες τις διοργανώσεις, με 7 νίκες και 1 ισοπαλία.

* Η Μπενφίκα έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ στα 10 τελευταία παιχνίδια της για όλες τις διοργανώσεις (αμφότερα τα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ).

Γήπεδο: «Jose Alvalade»
Προϊστορία: 9-3-9

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ (9η): Το μεγάλο ντέρμπι της πορτογαλικής πρωτεύουσας ρίχνει την αυλαία της αγωνιστικής. Η Σπόρτινγκ έχει καταφέρει να μετρά μόνο μία ήττα στα τελευταία 5

επίσημα παιχνίδια της για όλους τους θεσμούς (2-2-1 στο σύνολο), δείχνοντας μια σχετική αγωνιστική ανάκαμψη ( σε σχέση με το τραγικό ξεκίνημα της φετινής σεζόν). Βέβαια, έχει μείνει εκτός της συνέχειας του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ στο πρωτάθλημα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 9η θέση με 11 βαθμούς (τριπλή ισοβαθμία με Νασιονάλ Μαδέιρα και Σετούμπαλ). Σε περίπτωση νίκης, πέρα από τα προφανή οφέλη στον ψυχολογικό τομέα, ξεπερνά στη βαθμολογία την 8η Μαρίτιμο (13β.).

Προηγούμενο ματς: Την Πέμπτη η Σπόρτινγκ επικράτησε με 2-1 της ουγγρικής Βιντεοτόν, κλείνοντας με νίκη τις υποχρεώσεις της στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ (είχε ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια του θεσμού).

Το αποτέλεσμα αυτό ακολούθησε το ισόπαλο 2-2 (εκτός έδρας) με τη Μορεϊρένσε για το πρωτάθλημα (26/11). Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 στο ημίχρονο, όμως τα γκολ των Ξαντάο (63’) και Ντιερ (65’) χάρισαν στους πρωτευουσιάνους το βαθμό της ισοπαλίας.

Στατιστικό: Η Σπόρτινγκ προέρχεται από 3 σερί Over 2,5 (Over 3,5 σε μία περίπτωση), σε 2 ματς Γιουρόπα Λιγκ και 1 πρωταθλήματος.

Απουσίες (7): Τραυματίες οι Αντρέ Μάρτινς (ΜΕ 4/0), Σάαρς (ΜΕ 5/0), Ζεφρέν (ΕΠ 5/1), Άντριεν (ΜΕ 5/0) και Καρίκο (ΑΜ 1/0). Στη β’ ομάδα οι Περεϊρίνια (ΑΜ 0/0) και Αρίας (ΑΜ 1/0).

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (2η): Η Μπενφίκα, από την πλευρά της, άφησε θετικότατες εντυπώσεις κόντρα στην Μπαρτσελόνα, όμως δεν κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη δυάδα του ομίλου της και πλέον θα... μπει στην κληρωτίδα της «φάσης των 32» του Γιουρόπα Λιγκ. Στο πρωτάθλημα συνεχίζει αήττητη, με 26 βαθμούς σε 10 ματς (8 νίκες, 2 ισοπαλίες), ενώ σε περίπτωση νίκης στο σημερινό ντέρμπι «πιάνει» εκ νέου την Πόρτο (29β.) στην κορυφή. Ο Ζόρζε Ζεσούς εξέφρασε την ελπίδα του ότι ίσως να μπορεί να έχει σήμερα στη διάθεσή του τους Ένζο Πέρεζ (ΜΕ), Λουιζάο (ΑΜ) και Σάλβιο (ΜΕ).

Προηγούμενο ματς: Η «λευκή» ισοπαλία που απέσπασε από την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου», την περασμένη Τετάρτη, δε στάθηκε αρκετή για να χαρίσει στην Μπενφίκα την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον οι «αετοί» (τερμάτισαν 3οι στον όμιλό τους) θα συνεχίσουν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η ισοπαλία αυτή ακολούθησε το νικηφόρο 2-0 επί της Ολανένσε της 24ης Νοεμβρίου, για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος (Καρντόζο με πέναλτι στο 25’, Λουιζάο στο 71’).

Στατιστικό: Η Μπενφίκα προέρχεται από 8/10 NG για όλες τις διοργανώσεις.

Απουσίες (2): Τραυματίες οι Αϊμάρ (ΜΕ 4/0) και Κάρλος Μάρτινς (ΜΕ 6/0).

Keywords
Τυχαία Θέματα