«The Grandmaster»: αβάν πρεμιέρ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό!

01:55 5/9/2013 - Πηγή: TNSite

Το «Τhe Grandmaster» του Wong Kar Wai, μια ταινία-ύμνος για έναν θρύλο των πολεμικών τεχνών, παρουσιάζεται σε αβάν πρεμιέρ στις 29 Αυγούστου, στον κινηματογράφο Αβάνα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Μην το χάσετε!

Η νέα αυτή πρεμιέρα που έρχεται να «δροσίσει» τους Αθηναίους σινεφίλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας.

Στην ένατη μεγάλου μήκους ταινία της φιλμογραφίας του, ο Wong Kar Wai

ξεδιπλώνει την ιστορία του Ιπ Μαν, ενός κινεζικού θρύλου των πολεμικών τεχνών του 20ου αιώνα, ο οποίος στάθηκε επιρροή όχι μόνο για χιλιάδες επώνυμους μαθητές αλλά και για τον ίδιο τον κινηματογράφο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βen Affleck: ο νέος Batman που θα συναντήσει τον…Superman!

Όπως σημειώνουν οι συντελεστές του φεστιβάλ: «Η ιστορία του Ιπ Μαν είναι μία από τις λεπτομέρειες σε μια τοιχογραφία εποχής, η οποία αποτυπώνεται στην οθόνη ως μια αφαιρετική πανδαισία εικόνων, εντυπώσεων και στιγμών και προσπαθεί να διατρέξει δύο δεκαετίες κινεζικής ιστορίας μέσα στις οποίες χωρούν από αιματηρές εισβολές και εμφύλιοι πόλεμοι μέχρι ατομικές τραγωδίες και ξεριζωμοί.

θα ήταν βιαστικό να αποκαλέσει κανείς το The Grandmaster ένα ιστορικό δράμα, όπως επιπόλαιο θα ήταν και το να ισχυριστεί πως αποτελεί μια παραδοσιακή περιπέτεια πολεμικών τεχνών. Σαν ένα πυρετικό όνειρο που παρακολουθείς σταδιακά όλο και πιο αποσβολωμένος, προσπερνώντας στην πορεία τις όποιες αντιρρήσεις σου, το φιλμ χορογραφείται γύρω από δυο ήρωες ικανούς να αψηφούν τους νόμους της βαρύτητας, όχι όμως και τα μυστηριώδη καλέσματα της καρδιάς ή τα απρόσμενα παιχνίδια της μοίρας, φιλοσοφεί πάνω στο πέρασμα του χρόνου και μιλάει για το ατελέσφορο στις ανθρώπινες ζωές». Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από τη Seven Films και Spentzos Film.

Το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται από το περιοδικό Σινεμά www.cinemag.gr και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της ΑθήναςΝύχτες Πρεμιέρας www.aiff.gr.

Πληροφορίες: 29 Αυγούστου στον κινηματογράφο Αβάνα, ώρα έναρξης: 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

clickatlife.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα