Αμερικανός δημοσιογράφος τινάζει στον αέρα το δελτίο του RT

23:35 22/8/2013 - Πηγή: TNSite
Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος ο οποίος ήταν προσκεκλημένος σε μια τηλεοπτική συζήτηση στο ρωσικό δίκτυο RT σχετικά με τον Μπράντλεϊ Μάνινγκ άλλαξε το θέμα της συζήτησης, δηλώνοντας ότι θέλει να καταγγείλει τη στάση της Μόσχας όσον αφορά την ομοφυλοφιλία, καθώς η ρωσική κυβέρνηση επικρίνεται σε διεθνές επίπεδο για έναν διωγμό των ομοφυλοφίλων.

Ο Τζέιμς Κέρκικ, ο οποίος γράφει στο περιοδικό New Republic και στην εφημερίδα Haaretz, φορώντας τιράντες στα χρώματα

του ουράνιου τόξου, που όπως εξήγησε αντιπροσωπεύουν την «υπερηφάνειας των ομοφυλοφίλων», είπε στην παρουσιάστρια ότι συμμετείχε στην εκπομπή για να μιλήσει εναντίον της «φρικιαστικής νομοθεσίας εναντίον των ομοφυλοφίλων» την οποία επικύρωσε πρόσφατα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το RT τον είχε προσκαλέσει για να συμμετέχει στην εκπομπή της νύχτας της Τετάρτης σχετικά με την απόφαση του στρατοδικείου που δίκασε τον στρατιώτη Μάνινγκ. Όταν η οικοδέσποινα της εκπομπής Γιούλια Σαπαβάλοβα, ζήτησε από τον Αμερικανό δημοσιογράφο να μείνει εντός θέματος και να μιλήσει για την δίκη του Μάνινγκ, εκείνος αποκρίθηκε ότι δεν τον ενδιέφερε να μιλήσει γι' αυτό.

«Με ενδιαφέρει να μιλήσω για το φρικιαστικό περιβάλλον ομοφοβίας στη Ρωσία αυτή τη στιγμή και να πω στους Ρώσους ομοφυλόφιλους ότι έχουν φίλους και συμμάχους και αλληλεγγύη από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», είπε.

Η διευθύντρια του RT Μαργαρίτα Σιμόνιαν αντέδρασε μάλλον μετριοπαθώς στο συμβάν: «κάποιος αποφάσισε να μας τρολάρει στον αέρα… τον ακούσαμε, αλλά αποφασίσαμε ότι δεν είχε κάποια σχέση με το θέμα» που βρισκόταν υπό συζήτηση, έγραψε στο Twitter.

Δείτε το βίντεο:

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα