Αναστασιάδης: Υποκριτές οι Ευρωπαίοι

09:15 15/4/2013 - Πηγή: TNSite

Την έκρηξη του προέδρου της Κύπρου προκάλεσαν οι ισχυρισμοί πως η χώρα αποτελεί «κέντρο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος» και «φορολογικός παράδεισος».

Ο Νίκος Αναστασιάδης κατηγόρησε τους Ευρωπαίους εταίρους για υποκρισία, καλώντας τους μάλιστα να αρχίσουν τους ελέγχους στο εσωτερικό των χωρών τους.

Επικαλούμενος στοιχεία από αξιόπιστες εκθέσεις αναλυτών σε αναγνωρισμένους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της «Moneyval», ξεκαθάρισε πως τέτοιοι ισχυρισμοί στερούνται λογικής βάσης.

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως η ανεξάρτητη έρευνα, η οποία θα γίνει με εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το θέμα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος θα επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά την αποτελεσματικότητα και τη συμμόρφωση της Κύπρου με τα διεθνή πρότυπα.

«Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου -για να μην πω την αγανάκτησή μου- γι αυτό. Κατά ένα ειρωνικό τρόπο οι κυβερνήσεις τους υποστηρίζουν πως αυτοί οι πόροι κατατέθηκαν και επενδύθηκαν στην Κύπρο μέσω δραστηριοτήτων ξεπλύματος χρήματος», πρόσθεσε, εκτιμώντας πως ανάλογος έλεγχος θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε όλα τα κράτη της Ευρωζώνης.

Πηγή: ΑΠΕ

Zougla.gr

madata

Keywords
Τυχαία Θέματα