Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στην Ομοσπονδία Τσιμέντου

16:41 10/4/2013 - Πηγή: TNSite
Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο εργοστάσιο Τσιμέντου Χαλκίδας, του Ομίλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής (Lafarge), καλούνται να αποφασίσουν οι πρόεδροι και γενικοί γραμματείς των σωματείων του κλάδου τσιμέντου και το ΔΣ των εργαζομένων στο εργοστάσιο, σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 17 Απριλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργατών Τεχνιτών & Υπαλλήλων Τσιμέντων Ελλάδος, στις 2 Απριλίου, η Ομοσπονδία, με επιστολή της προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lafarge

Πιέρ Ντελεπάνκ, ζήτησε συνάντηση μαζί του, προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και δίαυλοι επικοινωνίας για διαβούλευση μεταξύ της διοίκησης της εταιρείας και του σωματείου των εργαζομένων με σκοπό τη λειτουργία του εργοστασίου.

Χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Τσιμέντων μετέβη στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Παιανία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο διευθύνων σύμβουλος ενημέρωσε σχετικά με την απόφαση της γαλλικής πολυεθνικής εταιρείας, να διακόψει οριστικά τη λειτουργία του εργοστασίου της Χαλκίδας.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «η στάση τού διευθύνοντος συμβούλου ήταν προκλητικά άκαμπτη. Δεν απεδέχθη κανενός είδους μεσολάβηση ή πρόταση, για την εκκίνηση μιας υγιούς και δημοκρατικής διαπραγματευτικής διαδικασίας για τη λειτουργία του εργοστασίου, που θα έδινε ένα τέλος στον απρόκλητο εφιάλτη των εργαζομένων».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα