Cheececake μπισκοτένιο .... κέρασμα γιατί τα χιλιάσαμε!!!!!

Κάποια μέρα, είχαμε βγει για καφεδάκι με την Μαρία, την Μέτη, την Vasia, την Εύα και την Ζουζουνο-Κατερίνα μας.
Εκεί λοιπόν ανάμεσα σε καπουτσίνο, κους κους και απίστευτα γέλια, ήρθε η κουβέντα και στο blog μας, οπότε μου λέει κάποια στιγμή η Μέτη
- Είδες πόσοι έγιναν οι followers?
Δεν θυμάμαι το νούμερο, αλλά μου είχαν φανεί πάρα πολλοί τότε.
- Και φαντάσου, συμπληρώνει η Μαρία, τι θα γίνει όταν τους χιλιάσουμε!
- Ναι, ναι, φαντάσου!! λέει και η περιχαρής Μέτη!
Γούρλωσα τα μάτια μου, και όταν κατάλαβα ότι και οι δύο μιλούσαν
σοβαρά, πήρα το αυστηρό μου ύφος (κάποια πρέπει να κρατάει την τάξη εδώ μέσα:P) και τους είπα
- Για συνέλθετε και οι δύο. Αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ούτε σε 20 χρόνια
- Γιατίιιιιι???? (μακρόσυρτο ιιιιιι) είπαν με ένα στόμα και οι δύο … προσβεβλημένες!
- Ε, λοιπόν, μου λέει η Μαρία, πας στοίχημα ότι θα τους φτάσουμε και θα τους περάσουμε? Και μάντεψε ποια θα κεράσει όταν χάσει το στοίχημα.
Λίγο πριν την Πρωτοχρονιά ο μαγικός αριθμός 1000 ήταν πραγματικότητα!
Εγώ έκανα πως δεν τον έβλεπα, αλλά η Μαρία φρόντιζε να μου υπενθυμίζει συχνά ότι έχασα το στοίχημα και έπρεπε να ετοιμάσω γλυκάκι για κέρασμα.
Κέρασμα γλυκό λοιπόν σε όλους εσάς φίλοι μας, που μας κάνετε την τιμή να μας παρακολουθείτε καθημερινά, σχολιάζοντας ή μη σχολιάζοντας, και που μας δίνετε την χαρά να μαγειρεύουμε για σας με πολλή αγάπη!!
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την όμορφη παρέα σας!
Η ιδέα γι αυτό το cheese cake, μου ήρθε από την φίλη μου την Ζωή.
Ενώ όλος ο νορμάλ κόσμος όταν τρώει ένα κομμάτι cheesecake απολαμβάνει την κρέμα πρωτίστως, η Ζωή απολαμβάνει …. το μπισκότο!
Έτσι λοιπόν σκέφτηκα να κάνω ένα διαφορετικό cheesecake, βάζοντας το μπισκότο … μέσα στην κρέμα!
Το αποτέλεσμα ήταν ένα υπέροχο cheesecake, με μπισκοτένια πλούσια κρέμα και λαχταριστή επικάλυψη από σοκολάτα γάλακτος.
Ένα τόσο νόστιμο γλυκάκι, ήθελα να σας κεράσω σήμερα!

Τα υλικά μας:
500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
250 γρ. μπισκότα digestives
χυμό μισού λεμονιού
10 γρ. σκόνη ζελατίνη
Για την σοκολατένια επικάλυψη
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
5 κουταλάκια βούτυρο (παγωμένο)
5 κουταλιές γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
Στην πράξη:
Χτυπάμε στο μίξερ το μασκαρπόνε, το ζαχαρούχο και τον χυμό λεμονιού.
Κάνουμε σκόνη τα μπισκότα στο μούλτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα του μασκαρπόνε.
Ανακατεύουμε καλά!
Διαλύουμε την ζελατίνη σε 4-5 κουταλιές νερό. Περιμένουμε 1-2 λεπτά να πήξει και μετά την ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για μισό λεπτό, ή σε μπεν μαρί, μέχρι να διαυγάσει.
Την προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά και ξανα-ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε το μείγμα της κρέμας σε ένα όχι πολύ μεγάλο πυρέξ ή ταψάκι ή φόρμα με κούμπωμα ή ακόμα το μοιράζουμε σε ατομικά μπολ.
Στην τελευταία περίπτωση θα χρειαστείτε αρκετά μπολάκια, περίπου 15-17.
Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Η κρέμα όταν θα σφίξει και θα κρυώσει, θα ε
Keywords
Τυχαία Θέματα
Cheececake,
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές