Πατατούλες baby κρασάτες

Είδατε τι ωραίο χρώμα έχουν οι πατατούλες μου?
Έχουν μαγειρευτεί μέσα σε μπόλικο κόκκινο κρασάκι, έχουν πασπαλιστεί με διάφορα μπαχαρικά-αρωματικά και κυρίως με κολίαντρο, έχουν μελώσει όμορφα κι έτσι ζεστές-ζεστές και νόστιμες, συνόδευσαν το ψητό μας.
Ο γιος μου όταν τις πρωτοδοκίμασε είχε τόσο πολύ ενθουσιαστεί, που τις ονόμασε … απίστευτες.
Σπάνια τις λέμε από τότε κρασάτες, μιας και το «απίστευτες» έχει επικρατήσει, στο στυλ «Α, ωραία, η μαμά έφτιαξε τις απίστευτες» ή «δεν μπορούσες να φτιάξεις απίστευτες
με το κρέας?» ή «μόνο τόσο λίγες απίστευτες έφτιαξες? αυτές δεν φτάνουν ούτε για μένα» και διάφορα τέτοια.
Οι «απίστευτες» λοιπόν ταιριάζουν με τα ψητά κρεατικά σας, αλλά και σκέτες τρώγονται μια χαρά. Για παράδειγμα η φίλη μου η Ράνια που τηρεί όλες τις νηστείες, τις φτιάχνει για συμπλήρωμα όποτε έχει λαδερό.
Πάμε λοιπόν να τις φτιάξουμε κι εμείς.
Θα χρειαστούμε:
1,5 κιλό πατάτες baby (αν δεν βρείτε κόψτε μεγαλύτερες πατάτες σε μικρότερα κομμάτια)
250 ml κόκκινο ξηρό κρασί
50 ml λάδι
150 ml νερό
μισό κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
μισό κουταλάκι πάπρικα
1 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
1 γεμάτη κουταλιά κολίαντρο τριμμένο (ή και περισσότερο αν θέλετε)
αλάτι – πιπέρι
αρκετό ηλιέλαιο ή όποιο άλλο ελαφρύ λάδι σας βολεύει
Στην πράξη:
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρολίτσα αρκετό ηλιέλαιο και τηγανίζουμε ελαφρά τις πατάτες για 10 περίπου λεπτά.
Τις παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε μεγαλύτερη κατσαρόλα.
Τις πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά, προσθέτουμε το κρασί, το νερό και το λάδι, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε τις πατατούλες να μαγειρευτούν για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Στο τέλος του μαγειρέματος, η σαλτσούλα έχει μελώσει από μόνη της, εσείς όμως ρίχνετε μια ματιά μήπως χρειαστεί να συμπληρώσετε ελάχιστο νεράκι, συνήθως δεν χρειάζεται καθόλου.
Γίνονται πραγματικά πολύ νόστιμες!
Το Σαββάτο συνόδευσαν τα ψητά φιλετάκια κοτόπουλο που έκανα με συνταγή της Μαρίας μας από εδώ!
Έχετε φτιάξει τα φιλετάκια της Μαρίας?? Αν όχι χάνετε!
Είναι τα πιο νόστιμα, γρήγορα, εύκολα, ζουμερά φιλετάκια που έχω δοκιμάσει.
Από τότε που έβαλε η Μαρία την συνταγή, τα φτιάχνω τουλάχιστον 3-4 φορές τον μήνα, μιας και μέσα σε μισή (!!!!) μόνο ώρα, έχω έτοιμο φαγάκι πεντανόστιμο!
Καλή επιτυχία, να έχετε μιαν όμορφη εβδομάδα!
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πατατούλες,patatoules
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές