Check in στη μοναδική γοητεία της Magna Grecia

ΡΕΠΟΡΤΑΖCheck in στη μοναδική γοητεία της Magna GreciaΚυριακή, Απρίλιος 13, 2014 - 11:45


Σικελία, παράδεισος γεύσεων και ευεξίας σε ένα μοναδικά όμορφο ιστορικό τοπίο. Ενα νησί που πάει χέρι χέρι με την άνοιξη και μυρίζει τόσο Ελλάδα όσο και τα νησιά της χώρας μας. Οι Ιταλοί την περιγράφουν ως μοναδική και συνάμα χαμένη σε μια άλλη εποχή, όπου ο χρόνος κυλά αργά, τεμπέλικα, με μια γλυκιά ραστώνη να χαρακτηρίζει την καθημερινότητα των Σικελών. Πρόκειται για το

μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου και της Ευρώπης.


Εδώ βρίσκεται για τους Ελληνες μια δεύτερη «πατρίδα» λόγω της Magna Grecia (Μεγάλη Ελλάδα). Αρχαίοι Ελληνες, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί αλλά και Αραβες, Νορμανδοί, Φράγκοι και Ισπανοί έχουν αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους σε αυτόν τον τόπο, πράγμα που τον κάνει τόσο μοναδικό και μυστηριώδη. Ιδανικός προορισμός, με άπειρες πόλεις και χωριά με ετερόκλιτη ομορφιά, θέα στο Ιόνιο πέλαγος, κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, τόπος καλλιτεχνών, συγγραφέων, στοχαστών και διανοουμένων, τόπος έμπνευσης που εύκολα ασκεί ακαταμάχητη έλξη στον επισκέπτη λόγω της μαγικής και συνάμα άγριας αύρας που πλανάται στην ατμόσφαιρά του.


Πρωτεύουσα της Σικελίας το γραφικό Παλέρμο και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της η Κατάνια, όπου βρίσκεται το πιο εκρηκτικό και υψηλό ηφαίστειο της Ευρώπης, η Αίτνα! Στο νησί υπάρχουν δύο αεροδρόμια προς τις δύο μεγαλύτερές του πόλεις, το Παλέρμο και την Κατάνια, τα οποία εξυπηρετούν ανάλογα με τον τόπο-πόλη όπου θέλετε να μείνετε. Δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση με την Αθήνα, αλλά μέσω Νάπολης ή Ρώμης με Alitalia.


Στο Παλέρμο, τα αξιοθέατα είναι πολλά και με ιδιαίτερο ιστορικό ενδιαφέρον. Ξεκινήστε από τον καθεδρικό της πόλης και στη συνέχεια ρίξτε μια ματιά στην Capella Palatina με τα υπέροχα ψηφιδωτά που κοσμούν τον τρούλο της. Η Martorana είναι η γνωστότερη εκκλησία της πόλης και η Piazza Pretoria η πιο δημοφιλής πλατεία, με υπέροχα γυμνά αγάλματα. Μη φύγετε από το Παλέρμο, αν δεν επισκεφτείτε τις ιστορικές κατακόμβες του.


Πέρα από την πρωτεύουσα, η άλλη πιο τουριστική πόλη είναι η Ταορμίνα, στην ανατολική ακτή της Σικελίας, περίπου 40 χλμ. από την Κατάνια. Η Ταορμίνα είναι μια πανέμορφη, μαγευτική μικρή πόλη στην κορυφή ενός λόφου, άψογα διατηρημένη και άκρως αριστοκρατική, γεμάτη παλάτια, μεγαλοπρεπείς ιστορικές κατοικίες παλαιών Ευρωπαίων ευγενών με ατελείωτους κήπους και αντηχήσεις από μαντολίνα, ταραντέλες και σερενάτες. Το ελληνικό στοιχείο έχει αφήσει στην Ταορμίνα, όπως και σε ολόκληρη τη Σικελία, τα ίχνη του, σφραγίζοντας αιώνες τώρα με μνημεία πολιτισμού, εκκλησίες και ελληνικές επιγραφές όλο το νησί. Το Ελληνικό Θέατρο (Teatro Greco) είναι το πιο σημαντικό αξιοθέατο της Ταορμίνα, αρκετά καλοδιατηρημένο, με θαυμάσια ακουστική κι εκπληκτική θέα στον κόλπο της Ταορμίνα και την κορυφή της Αίτνας. Οι ωραιότερες παραλίες της είναι οι Mazzaro και Giardini Naxos.


Διαμονή


Το «Belmond Grand Hotel Timeo», μέλος των Leading Hotels, «κάθεται» ψηλά στους βραχώδεις λόφους της ανατολικής ακτής της Σικελίας. Είναι από τα πρώτα ξενοδοχεία που κατασκευάστηκαν στην Ταορμίνα, στην πιο ιδανική τοποθεσία, ακριβώς μπροστά από το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο.


Ατού του ξενοδοχείου η αμφιθεατρική θέα της ακτογραμμής και το μαγευτικό ηφαίστειο της Αίτνας. Το ξενοδοχείο πρόσφατα γιόρτασε τα 140 χρόνια λειτουργίας του, έτη που του χάρισαν πρεστίζ φιλοξενώντας γνωστούς επισκέπτες, από τον Οσκαρ Ουάιλντ έως την Κατρίν Ντενέβ και την Ελίζαμπεθ Τέιλορ.


Εως και σήμερα διατηρεί την άριστη πελατεία του λόγω της ομορφιάς και της γαλήνης του τοπίου και των περιβάλλοντων χώρων. Εκτός από ευρύχωρα δωμάτια με θέα στη θάλασσα, εδώ θα δειπνήσετε υπέροχα σε ένα σκηνικό απαράμιλλης ομορφιάς στις βεράντες του εστιατορίου, όπου το μενού απαρτίζεται από τοπικές νοστιμιές, όπως ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, τυπικά σισιλιάνικα πιάτα όπως καπονάτα λαχανικών, ζυμαρικά με φιλέτα αντσούγιας και μπακαλιάρο α λα μεσινέζε, που έχει ελληνικές ρίζες και πρόκειται για φιλέτο ψαριού με κόκκινη σάλτσα και πράσινες ελιές.


Επόμενο στη λίστα το ξενοδοχείο «Metropole Maison d’ Ηotes», το οποίο στεγάζεται σε ένα κτίριο του 18ου αιώνα, διακοσμημένο με αντίκες αλλά και μια μίξη από διακοσμητικά στοιχεία μοντέρνας ιταλικής τέχνης. Ιδανικό για νεονύμφους, οι οποίοι έχουν να επιλέξουν μεταξύ ενός Junior Suite δύο επιπέδων με θέα θάλασσα ή το εξαιρετικό Intimate Spa, δωμάτιο με ανοιχτή πισίνα με υδρομασάζ.


Αν πάλι θέλετε να μείνετε στο crème de la crème δωμάτιο, τότε σίγουρα θα επιλέξετε την εκπληκτική προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου, απ’ όπου η ασυναγώνιστη θέα στο ελληνικό αμφιθέατρο της Ταορμίνα θα σας ξυπνάει κάθε πρωί. Το εστιατόριο σερβίρει και αυτό πολύ καλή τοπική κουζίνα σε μια τραπεζαρία επιπλωμένη με καναπέδες Poltrona Frau Louis XVI και εντυπωσιακή διακόσμηση. Ενας ολόκληρος όροφος του ξενοδοχείου είναι αφιερωμένος στο Spa Metropole, που είναι εξοπλισμένο με χαμάμ, ατμόλουτρα, αίθουσα μασάζ και άλλων θεραπειών.


Ενα από τα πιο καινούργια ξενοδοχεία, το «Verdura Golf and Spa Resort», εκτός του ότι ειδικεύεται στο γκολφ, διαφέρει από τα δύο παραπάνω ξενοδοχεία για τη μοντέρνα αρχιτεκτονική του και το design, τα οποία όμως δένουν άψογα με την παλιακή Σικελία. Βρίσκεται στα βραχώδη παράλια του νότιου κομματιού του νησιού σε μια τεράστια έκταση γεμάτη πορτοκαλιές και ελαιώνες. Το resort φημίζεται για τα επαγγελματικών προδιαγραφών γήπεδα του golf, την ιδιωτική παραλία του και τα τέσσερα εστιατόριά του με επικεφαλής τον σεφ με αστέρι Michelin Fulvio Pierangelini. Το spa του αποτελείται από τέσσερις πισίνες θαλασσοθεραπείας, μία εσωτερική πισίνα και ένα μεγάλο γυμναστήριο. Επισκεφτείτε οπωσδήποτε τη γειτονική περιοχή του Agrigento, η οποία προστατεύεται από την UNESCO.


Editor’s tips


Το «Belmond Grand Hotel Timeo» έχει και... αδελφάκι, την βίλα Sant’ Andrea στο λιμανάκι του Mazzarò. Επωφεληθείτε το shuttle bus του ξενοδοχείου και επισκεφτείτε την ιδιωτική παραλία της βίλας για ώρες ξεκούρασης και ηλιοθεραπείας στην παραλία και το beach bar.


Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα γλυκίσματα κανόλι (φωτό) γεμισμένα με πλούσια κρέμα, όπως και τα τυπικά σισιλιάνικα μπισκότα από σουσάμι.


Ενημερωθείτε για τις υπαίθριες αγορές σε όποια περιοχή του νησιού και αν διαμένετε, αξίζει τον κόπο να τις επισκεφτείτε.

Keywords
magna, γοητεια, magna, το νησι, Ελιζαμπεθ Τειλορ, beach bar, ελλαδα, αθηνα, alitalia, piazza, χλμ, θεατρο, teatro, naxos, hotel, hotels, μπακαλιαρος, junior, spa, louis, xvi, golf, γκολφ, design, σεφ, michelin, unesco, shuttle, bus, beach, κινηση στους δρομους, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, xvi, διακοσμηση, γηπεδα, ζυμαρικα, ηφαιστειο, θαλασσα, ιονιο, ιχνη, νησι, νησια, ξενοδοχεια, ομορφια, σεφ, ψαρια, ψηφιδωτα, αξιζει, ανοιξη, απριλιος, αρχιτεκτονικη, ατμοσφαιρα, βιλα, βρισκεται, δωματια, ευκολα, αιθουσα, υπαρχει, εκκλησια, εκρηκτικο, ελξη, εποχη, εστιατορια, ετη, χαμαμ, θεα, ιστορικο, καναπεδες, γκολφ, κουζινα, κτιριο, μασαζ, ματια, μιξη, μνημεια, μπισκοτα, ξενοδοχειο, οπωσδηποτε, οσκαρ ουαιλντ, πισινα, πιατα, πισινες, πρωι, ραστωνη, σιγουρα, συνεχεια, σουσαμι, σικελια, σουιτα, σφραγιδα, τειλορ, τραπεζαρια, χερι, χλμ, χρονος, ωρες, αγορες, αιωνες, alitalia, beach, bus, design, δωματιο, εκκλησιες, hotels, golf, hotel, piazza, ιδανικο, ιδιαιτερο, junior, beach bar, louis, μια ματια, michelin, μπροστα, naxos, shuttle, spa, θαλασσινα, unesco
Τυχαία Θέματα