Κυδώνι γλυκό (του κουταλιού)

Υλικά: 2 1/2 κιλά κυδώνια2 κιλά ζάχαρηχυμός 1 1/2 λεμονιούφύλλα αρμπαρόριζας

Για το σιρόπι

2 κιλά ζάχαρη

1 1/2 νεροπότηρο νερό

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τη φλούδα των κυδωνιών και ολόκληρα τα βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη με κρύο νερό και χυμό ενός λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

Τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη ή σε χοντρό τρίφτη ειδικό για τρίψιμο κυδωνιών.

Διαβάστε περισσότερα
Keywords
Τυχαία Θέματα