Μπισκότα πρέσας

16:21 10/4/2012 - Πηγή: Radicio

Μπισκότα πρέσας
Υπέροχα μικρά μπισκοτάκια, αφράτα και νόστιμα. Γλυκές και αρωματικές μπουκίτσες για τον καφέ, το τσάι, το πάρτι των παιδιών.
5.0 αστέρια από 4 σέφ

Προετοιμασία: 30 λεπτά | Μαγείρεμα: 10 λεπτά | Σύνολο: 40 λεπτά
Συνταγή για: 70 μπισκοτάκια περίπου

Διατροφικά στοιχεία για 1 μπισκοτάκι
Θερμίδες: 52 θερμίδες | Λιπαρά: 3 γρ.

Υλικά συνταγής:
Μαλακωμένο βούτυρο: 230 γρ.
Ζάχαρη: 150 γρ.
Τυρί κρέμα: 115 γρ.
Αλάτι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Εκχύλισμα βανίλιας: 1 κουταλάκι τσαγιού (ή 2 βανιλίνες)


Τριμμένη κανέλα: 1 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Τριμμένο μοσχοκάρυδο: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Τριμμένο γαρύφαλλο: 1/4 κουταλάκι τσαγιού
Αυγό: 1 μεγάλο, μόνο ο κρόκος
Αλεύρι: 300 γρ. (για όλες τις χρήσεις)

Οδηγίες:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε 2 λαμαρίνες με λαδόχαρτο ψησίματος. Για να βοηθήσετε τα μπισκότα να μένουν στα λαδόχαρτο όταν τα πρεσάρετε, μπορείτε να βάλετε τα ταψιά στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστείτε για να είναι κρύα.
2. Βάζετε στο μπολ του μίξερ, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το τυρί κρέμα, τη βανίλια, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο και τα χτυπάτε να αφρατέψουν καλά. Προσθέτετε και τον κρόκο και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα να αναμειχθεί κι αυτός.
3. Βγάζετε από το μίξερ και ρίχνετε τμηματικά το αλεύρι, ανακατεύοντας με κουτάλι. Βάζετε τη ζύμη στην πρέσα των μπισκότων και πρεσάρετε μπισκότα πάνω στις λαμαρίνες. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε στο κέντρο κάθε μπισκότου ένα αποξηραμένο κρανμπέρι ή σταφίδα.
4. Ψήνετε στον φούρνο για 10 - 11 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε τα μπισκότα μέσα στο ταψί για 5 λεπτά. Στη συνέχεια τα βγάζετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς και τα φυλάτε σε αεροστεγές δοχείο ή σακουλάκι τροφίμων.Μαγειρεύτηκε στις 10 Απριλίου 2012 από την Luise


Δείτε εδώ:Μπισκότα κομφετί Χριστουγεννιάτικα Νοστιμότατα μπισκότα βουτύρου, με χρωματιστά ζαχαρωτά, που τα κάνουν...Μπισκότα βουτύρου με μαρμελάδα Πολύ γευστικά μπισκότα, με πλούσια γεύση βουτύρου, τραγανά φουντούκια...

Keywords
Αναζητήσεις
μπισκοτα πρεσας, μπισκοταπρεσας
Τυχαία Θέματα
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές