Αυγά μάτια με κρεμμύδια και πιπεριές

Πλούσιο πρωινό ή κυρίως γεύμα; Με αυτή τη συνταγή, ο Αλέξανδρος Παπανδρέου απογειώνει τα αυγά μάτια.

Διαδικασία Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τα κρεμμύδια σε ροδέλες.

 

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα λουκάνικα χωρίς να προσθέσουμε λάδι (θα βγάλουν αυτά το δικό τους λίπος) για 4-5', ή μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Ύστερα, τα αδειάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.

 

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο

τηγάνι, το ζεσταίνουμε και σοτάρουμε πρώτα τις πιπεριές για περίπου 2 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Με μια σπάτουλα τις σπρώχνουμε προς τις άκρες του τηγανιού και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Τα σοτάρουμε επίσης σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να μαλακώσουν κάπως.

 

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε στο τηγάνι τα αυγά και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν. Αλατοπιπερώνουμε και τα αυγά, ρίχνουμε και τη φέτα, περιμένουμε περίπου 1 λεπτό, να αρχίσει να λιώνει, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε στα πιάτα.

 

Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής και ψωμί ή παξιμάδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα