Χαλβάς με γάλα, πορτοκάλι και ξηρούς καρπούς

Μπορεί να μην είναι νηστίσιμος ο χαλβάς μας, αλλά είναι μούρλια...

Διαδικασία Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το βούτυρο και τα σποράκια της βανίλιας. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσει να πήζει ο χαλβάς Δεν πρέπει να πήξει πάρα πολύ, για να έχει ωραία κρεμώδη υφή. Υπολογίζουμε ότι η διαδικασία δεν θα μας πάρει πάνω από 10 λεπτά.

 

Προσθέτουμε τα κουκουνάρια ή/και τα αμύγδαλα και το ροδόνερο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε. Ραντίζουμε

ένα πυρέξ ή ταψάκι διαστάσεων 25x25 εκ. με νερό και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του χαλβά. Το στρώνουμε με τη ράχη του κουταλιού και το αφήνουμε να κρυώσει και να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. Μετά το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να στερεοποιηθεί.

 

Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και κανέλα και σερβίρουμε. Το γλυκό θυμίζει κάπως την τούρκικη κρέμα μαλεμπί καθότι «τρέμει» κάπως όταν το κουνάμε.

Keywords
Αναζητήσεις
χαλβας με γαλα και πορτοκαλι
Τυχαία Θέματα
Χαλβάς,chalvas
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές