Γλυκά πολύ Special

Η χαρά όλων μας στο γραφείο όταν ανακαλύπτουμε κάποιο άγνωστό μας, «ελπιδοφόρο» ζαχαροπλαστείο πραγματικά δεν περιγράφεται. Ειδικά δε όταν αυτό βρίσκεται κάπου κοντά μας, στη γειτονιά μας, τότε η χαρά μας είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού δε θα χρειάζεται να ξενιτευόμαστε προκειμένου να φάμε ένα γλυκό της προκοπής. Ε λοιπόν, ένα τέτοιο ζαχαροπλαστείο επισκεφθήκαμε σήμερα στα Πετράλωνα. Λέγεται «Special» και ενώ μετράει πάνω από 30 χρόνια ζωής φροντίζει να ανανεώνεται συνεχώς, ακολουθώντας τις νέες τάσεις της ζαχαροπλαστικής.

 

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου-Καραλίδη και ο Κώστας Καραλίδης, οι

συνιδιοκτήτες του καταστήματος, συμμετέχουν σε σεμινάρια, έχουν ταξιδέψει μέχρι το εργοστάσιο της Valhrona και εμπλουτίζουν συνεχώς τις γνώσεις τους γύρω από το αντικείμενο.

 

Στη σημερινή μας, λοιπόν, επίσκεψη κάναμε μια «αυστηρή» επιλογή 7 διαφορετικών παστών για να βγάλουμε συμπέρασμα για τα γλυκά του Special. Τα αποτελέσματα της γευσιγνωσίας ήταν παραπάνω από θετικά με τον καθένα μας να έχει ήδη επιλέξει το αγαπημένο του γλυκό. Για εμένα τα «σπάει» - όπως λέει και ο αρχισυντάκτης μας - η λευκή πάστα με μήλα και κανέλα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε μου άρεσαν και οι υπόλοιπες: εκείνη με τη μους σοκολάτας γάλακτος ήταν η δεύτερη αγαπημένη μου, εξαιρετικές και η τάρτα με γέμιση κρέμα βανίλιας, η πάστα – μπράουνι με καραμέλα και σοκολάτα και εκείνη με σοκολάτα και αχλάδι. Στο κατάστημα θα βρείτε, επίσης, πάρα πολλά κεράσματα, γλυκά σε ποτήρι, του ταψιού και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας. Α, και όσον αφορά στις τιμές, είναι προσιτές αν αναλογιστεί κανείς την ποιότητα των πρώτων υλών και το νοστιμότατο αποτέλεσμα: οι «χορταστικές» αυτές πάστες κοστίζουν περί τα 2,5-3 € η κάθε μία.

 

Το σίγουρο είναι ότι θα ξαναεπισκεφτούμε το Special πολύ σύντομα, ενώ για τώρα παρηγορούμαι με την ιδέα ότι στο ψυγείο με περιμένει το γλυκάκι που έκρυψα για αργότερα: μπράουνι, καραμελωμένα φουντούκια και σοκολάτα στο ποτήρι!

 

 «Special», Τριών Ιεραρχών 124, Πετράλωνα, τηλ.: 210-34.72.387.
Keywords
Αναζητήσεις
special ζαχαροπλαστειο πετραλωνα, ζαχαροπλαστειο special πετραλωνα
Τυχαία Θέματα
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές