Βλάσση

Ένα ιστορικό μαγεριό με σταθερούς θαμώνες εργαζόμενους και κατοίκους του κέντρου.

Η θέση Προς Ιλίσια μεριά, σε έναν παράδρομο της Μιχαλακοπούλου, πίσω από ένα -ας πούμε- παρκάκι, ίσα που ακούγεται η βαβούρα της λεωφόρου.

 

Η ατμόσφαιρα Στη μικρή τετράγωνη σάλα συνωστίζονται την ώρα της ανάπαυλάς τους οι εργαζόμενοι της περιοχής (αργά το μεσημέρι, νωρίς το απογευματάκι). Στον αέρα πιάνεις κουβέντες αρχιτεκτονικές, δημοσιογραφικές, δικηγορικές. Όμως και τα βράδια έχει κόσμο ο Βλάσσης - βλέπετε έχει σταθερή πελατεία χρόνια τώρα, από τότε που ήταν στο προηγούμενο πόστο του, στην

Παστέρ. Ο διάκοσμος λιτός, ο φωτισμός σωστός, το σέρβις προπονημένο, υποδειγματικό. Αν υπάρχει περιθώριο επιλογής, καθίστε όπως μπαίνετε αριστερά, για να έχετε καλή θέα στον απέναντι τοίχο με το «Λούνα Παρκ», τον πίνακα του Χρηστίδη. Τα υπόλοιπα τετραγωνικά των τοίχων είναι καλυμένα με αφίσες τέχνης και πολιτισμού. Μπορείτε, επίσης, να καθίσετε στον σκεπαστό χώρο μπροστά από το κατάστημα. Το καλοκαίρι, ο Βλάσσης βγάζει μια χούφτα τραπέζια στο απέναντι πεζοδρόμιο - εκεί οι καπνίζοντες θα το απολαύσουν με την ψυχή τους κι εκεί γίνεται το πιο ωραίο σούσουρο. 

 

Το φαγητό Νόστιμη, ανεπιτήδευτη ελληνική κουζίνα. Καλομαγειρεμένα φαγητά χωρίς πολλές-πολλές εντάσεις, μυρωδικά ή μπαχαρικά που μπορεί να ξενίσουν. Μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Αρνάκι στο χαρτί με πατάτες φούρνου, που μοιάζουν σαν να βγήκαν από το κυριακάτικο ταψί, ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτέκια, ωραιότατοι κρεατεροί λαχανοντολμάδες, σουτζουκάκια, σούπες και όσπρια (αν έχει εκείνη τη μέρα). Δοκιμάστε επίσης οπωσδήποτε ό,τι λαδερό βγάλει το ημερήσιο τσουκάλι. Θα τα βρείτε μετρημένα στο λάδι τους, ούτε «πνιγμένα» ούτε στεγνά. 

 

Ο λογαριασμός Με 20-25 ευρώ θα φάτε σαν βασιλιάδες (με κρασί χύμα).

 

Η κάβα Αντιπροσωπευτικές επιλογές από γνωστά ονόματα του ελληνικού αμπελώνα, κάποιες από τις οποίες και σε ποτήρι. Συμπαθητικό το χύμα του. 

 

Επιπλέον πληροφορίες Ανοικτά από το μεσημέρι μέχρι τις 00.30. Κυριακή βράδυ κλειστά. Μπορείτε, επίσης, να πάρετε φαγητό και σε πακέτο. Αν δουλεύετε στην περιοχή, θα ξέρετε ήδη ότι το πάρκινγκ είναι πολύ δύσκολο. Η στάση του μετρό «Μέγαρο Μουσικής» είναι σε απόσταση πέντε λεπτών. 

 

 Μαιάνδρου 15, Ιλίσια, τηλ.: 210-72.56.335.
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Gastronomos
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές