Η μελαχρινή αδερφή της Fix

Έφτασε η ώρα που η ιστορική ζυθοποιία προσέγγισε μια νέα εκδοχή της ξανθιάς lager που εδώ και χρόνια γνωρίζουμε. Η ολοκαίνουρια μελαχρινή, Fix Dark, ταιριάζει πολύ στο μεσογειακό μας ταμπεραμέντο, καθότι έχει μεν σκούρα καστανή εμφάνιση, όμως το περιεχόμενό της είναι πολύ κοντά στις γευστικές προτιμήσεις και συνήθειες του Έλληνα. Όσοι αγαπούν τις μελαχρινές μπίρες θα συναντήσουν εδώ

μια ανατρεπτική προσέγγιση, αφού ναι μεν το περιεχόμενό της είναι καραμελένιο, στρογγυλό και με απαλά πικάντικα στοιχεία, όμως πρόκειται για μια μεταξένια κι ευκολόπιοτη μπίρα, με ελαφριά δομή, ήπια πικράδα που περισσότερο μοιάζει με κλασική lager παρά με τις παχιές και περίπλοκες μαύρες stout, porter ή ale. Προσωπικά την απόλαυσα παρέα με πικάντικα μεζεδάκια, όμως σε πολλούς αρέσει και σκέτη, αντί άλλου ποτού.

 

Εντούτοις σε κάτι ακόμα που αξίζει να σταθούμε είναι πως στο άμεσο μέλλον, τόσο η Fix Dark, όσο κι η κλασική ξανθιά Fix, φιλοδοξούν να παράγονται από ελληνικό κριθάρι, αφού η Ολυμπιακή Ζυθοποιία –η εταιρεία παραγωγής– δραστηριοποιείται στην πειραματική καλλιέργεια κριθαριού από το φθινόπωρο του 2011. Ο πειραματικός αυτός αγρός, έκτασης 200.000 τ.μ. βρίσκεται στην περιοχή της Θήβας και είναι αξιόλογο το γεγονός πως κατά αυτόν τον τρόπο στηρίζεται κι ενισχύεται η τοπική αγροτική παραγωγή. Η εταιρεία έχει στόχο τα 100.000 κιλά κριθαριού εώς τις αρχές του φετινού καλοκαιριού και βάσει των αποτελεσμάτων αυτής της συγκομιδής πρόκειται να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι.

 

 Την Fix Dark βρίσκουμε προς το παρόν μόνο σε καταστήματα εστίασης, μπαρ και καφέ.
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές