Κοκτέιλ στο σπίτι

Παρασκευή απόγευμα και η βραδινή έξοδος αμφίβολη. Αποφασίζουμε να μαζευτούμε σε φιλικό σπίτι για να πιούμε κοκτέιλ και να δούμε ταινία...

 

- Ωραία, και υλικά που θα βρούμε;

- Θα τα παραγγείλουμε τηλεφωνικώς από την Drinkworks.

- Δηλαδή;

- Σε λιγότερο από 2 ώρες θα φέρουν στο σπίτι μας ένα κουτί με όλα τα σύνεργα για το κοκτέιλ που θα διαλέξουμε.

- Θέλω Dry Martini· θα δούμε James Bond το βράδυ. Μήπως να πάρουμε και κάτι άλλο;

- Μπορείς να

διαλέξεις ανάμεσα σε Margarita, Mojito, Cosmopolitan, Kir Royale, Strawberry Daquiri, Mai Tai και Caipirinha.

- Cosmopolitan που αρέσει σε όλους;

- Μια χαρά ακούγεται.

- Δεν έχω παγάκια όμως· που θα βρούμε;

- Θα μας φέρουν εκείνοι.

- Τέλεια. Τα λέμε σε λίγο...

 

Υστερα από μερικές ώρες έφτασαν στο σπίτι μας δυο χαρτονένιες κούτες. Εκαστη «απέδωσε» 14 κοκτέιλ ενώ περιείχε τα εξής:

To Cosmopolitan Party Kit είχε μια βότκα Absolut Citron, ένα Triple Sec Marie Brizard, ένα χυμό cranberry Pago, ένα ίνοξ shaker, έναν πλαστικό δοσομετρητή, 3 φρέσκα lime, πλαστικά ποτήρια του κοκτέιλ καθώς και τη συνταγή.Το Dry Martini Kit είχε ένα gin Tanqueray (κανονικά έχει Broker’s αλλά ήταν σε έλλειψη), τρία μικρά μπουκαλάκια extra Dry Martini, βιολογικές ελιές γεμιστές με κόκκινη πιπεριά, ένα inox shaker, πλαστικό δοσομετρητή, διακοσμητικές οδοντογλυφίδες (για τις ελιές), ποτήρια του κοκτέιλ και τη συνταγή.

 

Το Cosmopolitan κόστισε 49 ευρώ και το Dry Martini 45 ευρώ, τιμή οικονομική, δεδομένου ότι αν αγοράζαμε όλα τα προϊόντα χωριστά, θα ξοδεύαμε -σε έναν πρόχειρο υπολογισμό- περί τα 10 ευρώ παραπάνω για κάθε κοκτέιλ. Επιπλέον, το inox shaker, βασικό εξάρτημα για κοκτέιλ θα σου μείνει για να πειραματίζεσαι όσο συχνά θέλεις. Οσον αφορά το delivery μάς κόστισε 10€ καθώς ανήκουμε στην «ζώνη Β» που περιλαμβάνει όλη την Αττική εκτός από το κέντρο της Αθήνας και τα Βόρεια Προάστια που ανήκουν στην πιο οικονομική «ζώνη Α» (κόστος delivery: 7€).

 

Ακόμη, στο site μπορείς να βρεις και άλλα «προϊόντα» όπως τα Mixed Drinks· διαλέγεις ποτό και χυμό ή αναψυκτικό, για όσα άτομα θες μέσα από μεγάλη ποικιλία ποτών. Το μόνο που με «στεναχώρησε» είναι η περιορισμένη ποικιλία σε cocktail kit! Θα ήθελα να πάρω ένα χειμερινό Eggnog η ένα θερμαντικό gluehwein.

 

 Drinkworks, cocktail delivery service, τηλ.: 2110-153.588, www.drinkworks.gr. Εκτός από την τηλεφωνική παραγγελία τα coktail party kits μπορείτε να τα βρείτε στο ιντερνετικό house of wine και σε επιλεγμένες κάβες.
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές