Τσιζκέικ με βάση από μελομακάρονο

Διαδικασία Βάση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. επάνω σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε καλύψει με λαδόκολλα (εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα). Ρίχνουμε στο τσέρκι τα τριμμένα μελομακάρονα, τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και τα πιέζουμε με την παλάμη μας,  ώστε να γίνουν μια όσο το δυνατόν πιο συμπαγής βάση πάχους 1 εκ. Ψήνουμε στους 180° C για 25 λεπτά. Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει, στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, για περίπου

10 λεπτά, και στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.

 

Κρέμα: Χτυπάμε ελαφρώς στο μίξερ το τυρί με τη ζάχαρη έως ότου ενωθούν καλά τα υλικά. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα, με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο ή την κατάψυξη και αδειάζουμε από πάνω την κρέμα. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα, για περίπου 1 - 2 ώρες. Για να ξεφορμάρουμε πιο εύκολα, ζεσταίνουμε πρώτα τα τοιχώματα από το τσέρκι με πιστολάκι μαλλιών και τραβάμε το τσέρκι προς τα πάνω. Με αυτό τον τρόπο θα ξεκολλήσει πιο εύκολα. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε τη επιφάνεια με χοντροκομμένα καρύδια και κανέλα και περιχύνουμε με λίγο μέλι.

 

Συμβουλή  Αν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνεια και με θρυμματισμένα μελομακάρονα.

Keywords
Τυχαία Θέματα