Στριφτάρια σφολιάτας με πάστα ελιάς

Διαδικασία Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την πάστα ελιάς με τον άνηθο. Αν το μείγμα είναι πολύ σφικτό και δεν αλείφεται με ευκολία, το αραιώνουμε με 1 - 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Βάζουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και απλώνουμε επάνω το μείγμα της πάστας ελιάς. Κόβουμε τη σφολιάτα κατά πλάτος σε λωρίδες πάχους 1½ εκ., με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με το ροδάκι της πίτσας (αν έχουμε). Τυλίγουμε την κάθε λωρίδα σε σφιχτό ρολό, όπως θα κάναμε με μια μεζούρα ραπτικής.

 

Λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου και βάζουμε μέσα τα ρολάκια, «ξαπλωμένα». Μ’ ένα πινέλο τα αλείφουμε καλά με τον κρόκο αυγού. Τα ψήνουμε για 12 - 15 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, και τα σερβίρουμε ζεστά ή χλιαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα