Α ΕΛΜΕ Αθήνας: Σχετικά με τις συγχωνεύσεις τμημάτων

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

 

        Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε.

           ΑΘΗΝΑΣ

       ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ 33   Κ. ΠΑΤΗΣΙΑ (8ο Λύκειο)

   ΤΗΛ - FAX 210 5246795

           ΑΘΗΝΑ 112 53                                                                                                                   

email : [email protected]                                                                                           Αθήνα

4-12-2012

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στο μέσον της σχολικής χρονιάς σε συγχωνεύσεις και τροποποιήσεις σχολικών τμημάτων με αποκλειστικά οικονομικούς όρους (εξοικονόμηση πόρων), δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στα σχολεία της περιοχής μας.

Σε σχέση με τα παραπάνω, το Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Αθήνας επισημαίνει τα εξής:

α) Η νέα λογική του Υπουργείου, να λειτουργούν τα τμήματα κατεύθυνσης με 28 μαθητές (θυμόμαστε πολύ καλά πως μέχρι πέρυσι ο χωρισμός των τμημάτων ήταν με όριο τους 25 μαθητές), έρχεται να δείξει πεντακάθαρα πως, για το Υπουργείο, «η ποιότητα στην εκπαίδευση» χάνεται μέσα σε καθαρά οικονομικούς όρους. Κανένας δεν νοιάζεται για τα εκπαιδευτικά και λειτουργικά προβλήματα που θα προκύψουν. Κανένας δεν βλέπει τα σημερινά κοινωνικά προβλήματα, σύμφωνα με τα οποία πρέπει να υπάρξει πρόσθετη στήριξη στους μαθητές που δοκιμάζονται μαζί με τις οικογένειές τους, μέσα στις οικονομικές συμπληγάδες.

β) Η υποχρέωση να αναλάβουν οι Διευθυντές των σχολείων πλήρες ωράριο δημιουργεί πρόσθετη πίεση στη λειτουργία των σχολείων, όταν είναι γνωστό ότι στην συντριπτική πλειονότητα των σχολείων δεν υπάρχει γραμματειακή υποστήριξη και σε πολλά απ’ αυτά δεν υπάρχουν ούτε υποδιευθυντές.

γ) Αποκορύφωμα ανάλγητης συμπεριφοράς είναι η υποχρέωση σε πλήρες ωράριο εργασίας, των συναδέλφων που έχουν διαπιστωμένα σοβαρά προβλήματα υγείας. Αντί το Υπ. Παιδείας να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση του θέματος, ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημα για καλύτερες συνθήκες εργασίας και κοινωνικής στήριξης των συναδέλφων αυτών, τους σπρώχνει στην απομόνωση, την απελπισία και την απαξίωση του έργου τους.

δ) Επίσης πρέπει να γίνουν γνωστά και τα κενά που υπάρχουν σε πολλά σχολεία, ακόμα και σε κατευθύνσεις και τα οποία αρνούνται να τα καλύψουν με προσλήψεις εκπαιδευτικών.

ε) Πρέπει τέλος να επισημάνουμε ότι οι συγχωνεύσεις και τροποποιήσεις σχολικών τμημάτων γίνονται κατά παράβαση του ισχύοντος πρόσφατου νόμου

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3848 (ΦΕΚ 71/Α/19.05.2010)

Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού – καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις.

Άρθρο 7

Προγραμματισμός πλήρωσης θέσεων

…………………………………………………

4. Εντός του

Keywords
Τυχαία Θέματα