Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Καταγγελία για την καταδίκη τέως προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ρόδου

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

Α’ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Ταχ. Δ/νση : Αγ. Ιωάννου 54 (ΡΟΔΑ) Ρόδος 29-5-2012
85100 Ρόδος
Τηλ κ’ Fax: 22410-32251 ΠΡΟΣ : Α. Συλλόγους

διδασκόντων
Β. Μ.Μ.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την καταδίκη σε πολύμηνη φυλάκιση του τέως προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, Γιάννη Σαρικά. Ο Γιάννης Σαρικάς καταδικάστηκε διότι με απόφαση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, συμμετείχε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο του ΙΚΑ Ρόδου, προκειμένου να αναδειχτεί η ραγδαία υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.
Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου και οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν ενάντια στις πολιτικές υποβάθμισης και διάλυσης των δομών της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Οι πολιτικές αυτές στέφονται ενάντια στους απόμαχους της ζωής, στους μεροκαματιάρηδες, στους πιο φτωχούς από τους συμπολίτες μας, που έχουν την ατυχία να πληρώνουν μια ζωή τις εισφορές τους και να στερούνται ικανοποιητικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Ο Γιάννης Σαρικάς και το Εργατικό Κέντρο Ρόδου έπραξαν το ελάχιστο που όφειλαν υπερασπιζόμενοι τους εργαζομένους και το βασικό κοινωνικό αγαθό της υγείας. Οι πρόσφατες δραματικές εξελίξεις στον χώρο της Υγείας, δικαιώνουν απολύτως το συνδικαλιστικό κίνημα για τους αγώνες που δίνει καθημερινά.
Είναι ξεκάθαρη η παραδοχή του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Γεράσιμου Βουδούρη για την κατάσταση που επικρατεί : «Δε μπορεί ο ΕΟΠΥΥ να είναι καθολικός ανάδοχος και δέσμιος και όλων των παλιών οφειλών γιατί έτσι δε μπορούμε να λειτουργήσουμε. Εγώ ζήτησα και πήρα μια γνωμοδότηση από τις υπηρεσίες στην οποία αναφέρεται καθαρά ότι για τις παλιές οφειλές είναι υπεύθυνο το κράτος.»
Στην πραγματικότητα, για μια ακόμα φορά καλούνται οι ασθενείς να πληρώσουν πολύ ακριβά για την υγείας τους, αφού η Τρόικα σε συνεργασία με την κυβέρνηση προχωρά σε αυστηρές περικοπές της φαρμακευτικής δαπάνης. Στα πλαίσια αυτά αρκετά σκευάσματα θα προστεθούν στη λίστα με τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ), με αποτέλεσμα οι ασθενείς να τα πληρώνουν από την τσέπη τους.
Για μια ακόμα φορά καταγγέλλουμε αυτή την ανάλγητη σε βάρος των εργαζομένων πολιτική. Θεωρούμε τέλος, πως η καταδίκη του Γιάννη Σαρικά αποτελεί ευθεία προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης. Διόλου περίεργο που η επίθεση αυτή εκδηλώνεται αυτή την χρονική περίοδο της πρωτοφανούς στα χρονικά επίθεσης κατά των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων. Διόλου περίεργο πού ενεργοποιούνται αυτή την χρονική περίοδο όλοι οι μηχ
Keywords
Τυχαία Θέματα