Αξιολόγηση στα Πρότυπα: Ο εφιάλτης άρχισε!

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

  ΕΛΜΕ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ              

Ε. Βενιζέλου 175, Καλλιθέα 17675

Τηλ/FAX:2109597711

 e-mail: [email protected].sch.gr

                                           

                                                                                  

Αξιολόγηση

στα Πρότυπα: Ο εφιάλτης άρχισε

 

Με δύο υπουργικές αποφάσεις το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να αρχίσει την υλοποίηση της αντιδραστικότερης αλλαγής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που έγινε από τη μεταπολίτευση και μετά.

Αναφερόμαστε στις υπουργικές αποφάσεις που υλοποιούν το νόμο 3966/11, με τον οποίο τα πειραματικά σχολεία μετατρέπονται σε πρότυπα. Είναι ο νόμος ο οποίος, τώρα που η χώρα μας μετρά 1.500.000 ανέργους, φτιάχνει σχολεία αριστείας! Είναι ο νόμος ο οποίος, μέσα σε κλίμα γενικευμένης εργασιακής ανασφάλειας, καταργεί την οργανική θέση στην εκπαίδευση και εισάγει ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια στη λειτουργία των σχολείων.

Με τις δύο υπουργικές αποφάσεις το υπουργείο χρησιμοποιεί τους συναδέλφους των Προτύπων - Πειραματικών για να περάσει – με τη μέθοδο της «σαλαμοποίησης» – όλες τις αντιδραστικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις όλων των εκπαιδευτικών.

 

Το Υπουργείο – ως άλλος Πόντιος Πιλάτος–  καλεί τους συναδέλφους να προσκομίσουν φάκελλο, για να αρχίσει η αξιολόγησή τους από τον οικείο σύμβουλο, από το σύμβουλο του σχολείου και από το διευθυντή του σχολείου.

Τους καλεί, δηλαδή, με τη συγκεκριμένη κίνηση της κατάθεσης φακέλλου να δείξουν ότι αποδέχονται την κατάργηση της οργανικής τους θέσης.

Τους καλεί να αποδεχθούν ότι εγκαταλείπουν τον εαυτό τους έρμαιο στην «αμεροληψία» ενός ιδιότυπου υπηρεσιακού συμβουλίου χωρίς αιρετά μέλη – της περίφημης ΔΕΠΠΣ – που αποτελείται από «επαΐοντες», κατά την κρίση της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ή και κύκλων παρα-πανεπιστημιακών.

Τους καλεί να αποδεχθούν την εργασιακή ανασφάλεια και περιπλάνηση, αφού, ακόμη κι αν επιλεγούν για μια πενταετία, θα αξιολογούνται πάλι κάθε δύο χρόνια. Να αποδεχθούν ότι σε περίπτωση μη επιλογής τους θα βρεθούν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, πράγμα που για κάποιες ειδικότητες σημαίνει ότι θα βρεθούν εκτός νομού. Να αποδεχθούν τη διαδικασία επιλογής σε θέσεις επί θητεία, χωρίς καν να γνωρίζουν πόσες είναι αυτές οι θέσεις.

Τους καλεί να αποδεχθούν ένα αυταρχικό οργουελιανό μοντέλο λειτουργίας του σχολείου, στο οποίο δεν έχει λόγο πια η «ψυχή» του εκπαιδευτικού ούτε η όποια εναπομείνασα παιδαγωγική ελευθερία. Λόγο θα έχει μόνο ο πέλεκυς της «προτυποποίησης δεικτών και κριτηρίων». Λόγο θα έχει η πλήρης αντιστοίχηση της εκπαίδευσης με τις ανάγκες της αγοράς σε μια ακραία νεοφιλελεύθερη αντίληψη στην οποία θα κυριαρχούν ο φόβος, ο χαφιεδ

Keywords
Τυχαία Θέματα