Μπλε χρώμα για… λιγότερη όρεξη!

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

Το μπλε χρώμα θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως «ανορεξιογόνο», καθώς οποιαδήποτε τροφή στην απόχρωση αυτή αποφεύγεται από τους περισσότερους καταναλωτές. Βέβαια, πολύ λίγες τροφές στη φύση είναι σε μπλε χρώμα – μόνο μερικά είδη πατάτας και ένα είδος βατόμουρου, τα blueberries. Δεν

υπάρχουν καθόλου μπλε λαχανικά, ούτε μπλε κρέας, ούτε μπλε φρούτα… Για φανταστείτε μόνο λίγο μπλε… φαγητό στο πιάτο σας; Δεν θα ήταν εντελώς αποκρουστικό στο να το πλησιάσετε και μόνο;


Στο πλαίσιο αυτό, ειδικοί επιστήμονες και διαιτολόγοι συνιστούν σε όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος να βάλουν λίγο… μπλε χρώμα στη ζωή τους! Με ποιο τρόπο; Τοποθετώντας το φαγητό σε μπλε πιάτα, βάζοντας μπλε φωτισμό στο εσωτερικό του ψυγείου αλλά και επιλέγοντας την ώρα του φαγητού το φως να είναι σε μπλε απόχρωση. Το μπλε χρώμα κόβει την όρεξη, καθώς ενστικτωδώς ο καταναλωτής αποφεύγει να το συνδυάσει με την τροφή του. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι όταν οι αρχαίοι πρόγονοί μας αναζητούσαν τροφή, το μπλε, το μοβ και το μαύρο αποτελούσαν «χρώματα προς αποφυγή», υποδεικνύοντας τις τρόπον τινά δηλητηριώδεις τροφές, στρέφοντας ως επί το πλείστον την προσοχή τους στα θερμά χρώματα. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι, ειδικά στη σύγχρονη εποχή, έχουν την τάση να κολλούν στις αποχρώσεις του κόκκινου, του καφέ, του κίτρινου και του πορτοκαλί για οτιδήποτε εύγευστο.

Πηγή: perierga.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα