Εμφυλιοπολεμική xωροφυλακή το Γραφείο Τύπου της ΝΔ

Κοινωνία

Από το πρωί της Κυριακής, (και ίσως πιο πριν), είχε έτοιμο το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ την απάντηση στην ανακοίνωση καταδίκης του ΣΥΡΙΖΑ της αστυνομικής εισβολής στην κατάληψη της «Βίλας Αμαλίας». Φαίνεται αυτό φοβήθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν εξέδωσε ποτέ ανακοίνωση συμπαράστασης στους διωκόμενους. Αν αυτό επιδίωκε η επικοινωνιακή

χωροφυλακή της ΝΔ τότε φαίνεται ότι η νέα της στρατηγική πετυχαίνει το στόχο της.

Με καθυστέρηση μιας μέρας και μερικών ωρών αποφασίστηκε μια μέση λύση να βγάλει ανακοίνωση η νεολαία του Συνασπισμού. Η ανακοίνωση είναι αρκετά αμυντική δεν τολμάει καν να αγγίξει καν το ζήτημα αν μπορούν τα άδεια μπουκάλια να αποτελούν ενοχοποιητικό στοιχείο.

«Το σκιάχτρο του ολοκληρωτισμού, έβαλε ξανά τα καλά του για να προστατέψει την κοινωνία από την ανομία και τους ταραξίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία του Συνασπισμού και προσθέτει:

«Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη ότι ένα χώρος που βρίσκεται για χρόνια στο στόχαστρο των νεοναζί, εκκενώνεται μια μέρα μετά την καταψήφιση από την τρικομματική συγκυβέρνηση μαζί με τη Χρυσή Αυγή, της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για διελεύκανση του σκανδάλου με τη λίστα Λαγκάρντ. Aπ’ό,τι φαίνεται ανάμεσα σε κυβέρνηση και Χρυσή Αυγή, οι “χάρες” επιστρέφονται», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΝΔ σαν έτοιμη από καιρό, με τη νέα της ορολογία που θυμίζει τους ταγματασφαλίτες της κατοχής χαρακτήρισε τη βίλα ορμητήριο του ΣΥΡΙΖΑ και τη νεολαία του ΣΥΝ κουκουλοφόρους. Προκαλεί πραγματικά απορία ποιος είναι ο συντάκτης αυτών των αισχρών και συκοφαντικών ανακοινώσεων. Αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να προσληφθείς άραγε στο γραφείο τύπου της ΝΔ η προϋπηρεσία σε φασιστικές χουντο-φυλλάδες τύπου Στόχου και Χρυσής Αυγής; Γιατί τέτοιου είδους φρασεολογία μόνο εκεί συναντούσες, μέχρι τώρα.

Θαυμάστε: «Οι κουκουλοφόροι της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το κάλεσμά τους να καεί η Αθήνα και οι περιουσίες των Ελλήνων έπεσε στο κενό, τώρα “κλαψουρίζουν”, επειδή η ΕΛ.ΑΣ. εφάρμοσε το νόμο και εξουδετέρωσε το στρατηγείο τους, τη Βίλα Αμαλίας. Για ένα μπορούν οι υπερασπιστές της ανομίας να είναι βέβαιοι: ‘Ότι η τρομοκρατία, σαφώς και δεν θα περάσει».

Στη νεολαία του Συνασπισμού απάντησε στην ίδια γραμμή αλλά με διαφορετικό λεξιλόγιο και το υπουργείο ΠΡΟΠΟ: «Είναι να απορεί κανείς για το πως ένας χώρος κατασκευής χιλιάδων εμπρηστικών μηχανισμών «μολότοφ» περιγράφεται σαν… «κοινωνικός χώρος», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Η ελληνική κοινωνία και κρίση έχει και γνώση για το τι συμβαίνει στους χώρους των καταλήψεων δημοσίων κτιρίων. Γνωρίζει επίσης ποιος συναγωνίζεται το άλλο άκρο στην άσκηση βίας, ποιος είναι θαυμαστής, ακόμη και σήμερα, αυταρχικών και ολοκληρωτικών καθεστώτων και ποιος φαντασιώνεται την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη. Τα υπόλοιπα ανήκουν στο χώρο της παράνοιας».

Το σίγουρο είναι ότι η αλματώδης επιρροή της Χρυσής Αυγής στην κοινωνία έχει στρέψει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα προς τα δεξιά. Μοιάζει τόσο μακρινή η εποχή που ο Κώστας Καραμανλής μιλούσε για τον «μεσαίο χώρο». Η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά και του ακροδεξιού κοινωνικού επιτελείου μοιάζει βγαλμένη από τη ναφθαλίνη της επταετίας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σαμαράς διόρισε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο στο «ναό της Δημοκρατίας» -τη Βουλή- έναν ορκισμένο οπαδό της Χούντας τον Μάκη Βορίδη που είχε παρομοίως διοριστεί γραμματέας της νεολαίας της ΕΠΕΝ από τον ίδιο τον δικτάτορα Παπαδόπουλο. Τότε αποκαλούσαν αλήτες τους φοιτητές που αγωνίστηκαν στο Πολυτεχνείο, σήμερα οι πολιτικοί τους απόγονοι αποκαλούν κουκουλοφόρους όλους όσους δεν προσκυνούν στο Μνημόνιο παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Αριστερά στέκεται απέναντι και έχει συγκρουστεί πολλές φορές με τις μεθόδους τυφλής ατομικής βίας όπως οι βόμβες μολότοφ. Η Δεξιά γυρίζει το ρολόι πολλά χρόνια πίσω, επιχειρεί να ποινικοποιήσει ακόμα και την αλληλεγγύη σε όσους διώκονται με σαθρό κατηγορητήριο.

mao.gr

Tags: Βίλα ΑμαλίαΣΥΡΙΖΑΝΔ
Keywords
Τυχαία Θέματα