Φοιτητές πήγαν να δώσουν εξετάσεις με τη βοήθεια «κοριών»

Tweet Κατηγορία: Κοινωνία

  Φοιτητές πήγαν να δώσουν εξετάσεις με τη βοήθεια «κοριών»   Κοριούς έκρυβαν τα κασκόλ και τα φουλάρια τριών φοιτητών που πήγαν να δώσουν κατατακτήριες εξετάσεις στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. Χρειάστηκε μάλιστα να στηθεί μια μεγάλη και δύσκολη επιχείρηση για τον εντοπισμό των υπερσύγχρονων κοριών, με τη συνδρομή ραδιογωνιόμετρου, το οποίο επιστρατεύτηκε από το τμήμα Φυσικής, ενώ δεν βρέθηκε το κέντρο εκπομπής των... λύσεων. Ο πρόεδρος του τμήματος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ,

καθηγητής Ποινικού Δικαίου,Ν. Μπιτζιλέκης

Φοιτητές απόφοιτοι πανεπιστημιακών τμημάτων έδιναν το πρωί της Παρασκευής κατατακτήριες εξετάσεις για τη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ., στο μάθημα Εισαγωγή στην Επιστήμη του Δικαίου. Υπήρχαν ωστόσο πληροφορίες ότι στην αίθουσα θα μπουν... κοριοί.

«Ζητήσαμε τη βοήθεια του ραδιογωνιόμετρου από το τμήμα Φυσικής, αλλά ήταν εξαιρετικά δύσκολος ο εντοπισμός των καλωδιωμένων φοιτητών. Το μηχάνημα έβρισκε κοριούς και έδινε ύποπτα σήματα, αλλά δεν μπορούσε να προσδιορίσει από πού ερχόταν και κάποιες φορές το σήμα χανόταν και η αίθουσα φαινόταν... καθαρή», είπε στο «Εθνος», ο πρόεδρος του τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ., καθηγητής Ποινικού Δικαίου, Νίκος Μπιτζιλέκης.

Στο τμήμα σήμανε συναγερμός, αλλά οι εξετάσεις έγιναν κανονικά και οι επιτηρητές με τους χειριστές του ραδιογωνιόμετρου είχαν τα μάτια τους... δεκατέσσερα. Μετά από τουλάχιστον 1,5 ώρα, εντοπίστηκαν τρεις ύποπτοι φοιτητές και το μηχάνημα «χτύπησε» ακριβώς μπροστά τους.

«Παραλλαγή»
Δύο κοπέλες και ένας νεαρός είχαν κρύψει τελευταίας τεχνολογίας κοριούς μέσα στα κασκόλ και τα φουλάρια, τα οποία είχαν τυλίξει στον λαιμό τους και σκέπαζαν σχεδόν το σαγόνι τους.

Στο αυτί τους είχαν υπερσύγχρονα ακουστικά που δεν φαίνονταν και στα κασκόλ τους «ψείρες» εξαιρετικά μικρές και ευαίσθητες στους ήχους. Δεν κατέστη όμως δυνατόν να βρεθεί το κέντρο με το οποίο επικοινωνούσαν, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες απενεργοποιήθηκε σχετικά γρήγορα, ίσως ο χειριστής του είχε ενημερωθεί για την ύπαρξη του ραδιογωνιόμετρου.

Τα γραπτά τους κατασχέθηκαν, ενώ οι φοιτητές αποβλήθηκαν από τις εξετάσεις και ενδεχομένως να μην μπορέσουν να ξαναδώσουν κατατακτήριες στη Νομική. Επιπλέον θα συγκληθεί η συνέλευση του τμήματος για τις περαιτέρω ενέργειες και θα υποβληθεί σχετική αναφορά για το περιστατικό στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται πως τελευταία πληθαίνουν τα κρούσματα καλωδιωμένων μαθητών και φοιτητών σε εξετάσεις.

ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ

ΕΘΝΟΣ

 

Tags: σκονάκικατατακτήριεςεξετάσειςΝομική Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα