Οι προοπτικές(;) της Τεχνικής Εκπαίδευσης

Ανακοινώσεις

ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής

elme-alzefy.blogspot.com//[email protected]

Σε αυτήν τη συγκυρία, όπως διαμορφώνεται αμέσως μετά τη ψήφιση του Μνημονίου 3 με την ισχνή πλειοψηφία των 153 πρόθυμων υποτακτικών, η κυβέρνηση προβαίνει σε ενέργειες η ίδια ή μέσω άλλων κρατικών φορέων και της αστυνομίας, που είναι εμφανώς αντισυνταγματικές, αντιλαϊκές και τρομοκρατικές, σε βάρος όλων των εργαζομένων και της κοινωνίας συνολικά.

Στο

πλαίσιο αυτό η Δημόσια Εκπαίδευση κι οι λειτουργοί της, και στις 3 βαθμίδες, μπαίνει και πάλι στο στόχαστρο ώστε να διαλυθεί ο Δημόσιος Χαρακτήρας της. Πρωτοστάτης είναι ο τέως συνυπουργός και «ομοϊδεάτης» της κας Διαμαντοπούλου, ο υπερυπουργός κος Αρβανιτόπουλος. Όνειρο τους το ξεθεμέλιωμα-μεταρρύθμιση-εκσυγχρονισμός της Παιδείας με τις νέες μαζικές καταργήσεις τμημάτων κι ειδικοτήτων, σχολών και σχολείων ιδιαίτερα των ΕΠΑΛ & ΕΠΑΣ και τη δημιουργία μητροπολιτικών σχολείων-τεράτων όπου οι μαθητές στοιβαγμένοι και μαζοποιημένοι θα παρα-μορφώνονται. Ήδη υπάρχουν σχέδια για ιδιωτικοποίηση μεγάλου μέρους της Τεχνικής Εκπαίδευσης με το πέρασμα του 4ου έτους εξειδίκευσης του νέου Τεχνολογικού Λυκείου στους σχολάρχες των ΙΕΚ. Όνειρο τους οι καθηγητές φτωχοί κι όμηροι, τρομοκρατημένοι κι υποταγμένοι από την «αξιολόγηση» και την πιθανότητα της εργασιακής περιπλάνησης ανά την Ελλάδα, «να διδάσκουν και να μορφώνουν» τη νεολαία.

Στις 3 Γενικές Συνελεύσεις της ΕΛΜΕ, που έχουν γίνει από την αρχή του Σεπτέμβρη του 2012, έχουμε αποφασίσει τα εξής:

· Καλούμε όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης να συνεργάζονται με τους εκλεγμένους εκπροσώπους του κλάδου και να μην υποστηρίζουν τον αυταρχισμό του Υπουργείου Παιδείας. Να μην προχωρούν σε προγραφές και ΕΔΕ συναδέλφων που γίνονται αφορμές απόλυσης και λόγοι εκφοβισμού και τρομοκράτησης. Διαφορετικά θα μας βρουν όλους απέναντι τους.

· Καλούμε τα στελέχη να σεβαστούν τις αποφάσεις των συνεδρίων της ΟΛΜΕ και να πάρουν σαφή θέση ότι δεν θα γίνουν ο δούρειος ίππος της εξαθλίωσης και των απολύσεων των εκπαιδευτικών μέσω αξιολόγησης-παρωδία, κατάργησης σχολείων κι οργανικότητας, τμημάτων και ειδικοτήτων.

· Όχι σε νέες συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων κι ιδιαίτερα ΕΠΑΛ & ΕΠΑΣ που μπαίνουν τώρα στο στόχαστρο. Τα σχολικά τμήματα να έχουν ως ανώτατο όριο τους 25 μαθητές (20 σε κατεύθυνση και Τεχνική Εκπαίδευση & 10 στο εργαστήριο). Να διεκδικηθούν ακόμη οι 20 ως ανώτατο όριο σε ειδικές περιπτώσεις και η αντιμετώπιση των ολιγομελών τμημάτων των τομέων και των ειδικοτήτων να γίνεται κατά περίπτωση. Να μην υπάρξει καμιά αύξηση του διδακτικού ωραρίου.

· Όχι σε συνενώσεις-καταργήσεις τομέων και ειδικοτήτων στην Τεχνική Εκπαίδευση ενόψει του Νέου Τεχνολογικού Λυκείου, πράγμα που θα την αποδυναμώσει και θα βάλει στο περιθώριο χιλιάδες συναδέλφους. Όλες οι ειδικότητες να λειτουργούν κάτω από την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας. Το 4ο έτος εξειδίκευσης που προβλέπεται να είναι ενταγμένο στο Δημόσιο Σχολείο με τους όρους της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

· Προστασία της οργανικότητας και της εργασίας. Κάθε εκπαιδευτικός να έχει την οργανική θέση και τη δουλειά του. Να μη χαθούν οργανικές θέσεις με τα νέα τεχνολογικά λύκεια. Να μη γίνει καμιά απόλυση, έστω και μια να σημαίνει άμεση και μαζική κινητοποίηση του κλάδου.

· Όχι στην αξιολόγηση-τρομοκρατία και στην αυτοαξιολόγηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών, που κατηγοριοποιεί τα σχολεία, υποδουλώνει και απολύει. Κανένας συνάδελφος αξιολογητής και διαγραφή από τα σωματεία όσων υπηρετούν την αξιολόγηση.

Tags: ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής
Keywords
Τυχαία Θέματα