Σύλλογος ΠΕ Αλ. Δελμούζος: Νέα ήθη στη λειτουργία των εκλεγμένων αιρετών με το "Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο"

Ανακοινώσεις

Αριθμ.Πρωτ.:9 Παλλήνη 3 /2 /2013

Νέα ήθη στη λειτουργία των εκλεγμένων αιρετών με το "Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο"

Εδώ και μερικές ημέρες συγκροτήθηκε το ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής, μάλιστα έγινε και η πρώτη συνεδρίασή του.

Μεγάλη έκπληξη ή καλύτερα μεγάλη απογοήτευση προκάλεσαν τα δύο Ενημερωτικά Δελτία των εκλεγμένων αιρετών με το "Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο", μέσα από τα οποία προκύπτει ξεκάθαρα το πως αντιλαμβάνονται το ρόλο του αιρετού.

Ποτέ μέχρι σήμερα στο τοπικό ΠΥΣΠΕ, στο ΑΠΥΣΠΕ αλλά και στο ΚΥΣΠΕ, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, δεν υπήρχε

ταύτιση παράταξης με τον αιρετό. Όσο και αν ψάξει κανείς δε θα βρει ανακοινώσεις ή ενημερωτικά δελτία αιρετών ΚΥΣΠΕ ή ΑΠΥΣΠΕ ή του ΠΥΣΠΕ της ανατολικής Αττικής τα οποία να είναι ταυτόχρονα και παραταξιακές ανακοινώσεις. Άλλωστε όλοι μας θεωρούμε ότι αιρετός είναι εκπρόσωπος όλων των συναδέλφων και γνώστης του θεσμικού πλαισίου. Όμως σήμερα, σε μεγάλο βαθμό, αυτό που θα έπρεπε να υπάρχει ως ταυτότητα στον τρόπο λειτουργίας των αιρετών γίνεται ζητούμενο, γιατί, δυστυχώς, είναι η πρώτη φορά που:

· λαμβάνουμε ενημερωτικά των αιρετών και σχεδόν η πρώτη του σελίδα είναι το λογότυπο της παράταξης τους. Τα ενημερωτικά αυτά δεν έχουν καμιά απολύτως διαφορά από τις παραταξιακές τους ανακοινώσεις.

· μαζί με το ενημερωτικό δελτίο του για την λειτουργία του ΠΥΣΠΕ (κάτι που αφορά όλους τους συναδέλφους) ο αιρετός προωθεί και ανακοινώσεις της παράταξης του!!!!

· ο αιρετός "διορίζει" παραταξιακούς τοποτηρητές , παρακάμπτοντας τα θεσμικά εκλεγμένα όργανα. Οι αιρετοί του "Ενωτικού Αγωνιστικού Ψηφοδελτίου" δεν άντεξαν στον πειρασμό και ως νέοι περιφερειάρχες όρισαν τοποτηρητές της παράταξής τους σε συγκεκριμένους Συλλόγους , εφαρμόζοντας πελατειακές λογικές, προσπαθώντας έτσι να παρακάμψουν τα Δ. Σ. και το θεσμικό ρόλο των συλλόγων που δεν ελέγχουν. Πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές όταν οι βουλευτές όριζαν τους κομματάρχες τους στην επικράτεια. Εδώ είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε, ότι ιδιαίτερα για την περιοχή του Συλλόγου Δελμούζου υπάρχει ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Συλλόγου σύμφωνα με την οποία καθορίζονται τα σχολεία ευθύνης του κάθε μέλους του Δ.Σ.

· στο δεύτερο ενημερωτικό δελτίο καταγγέλλονται και στοχοποιούνται πρόσωπα με ονοματεπώνυμο και όχι με βάση τον θεσμικό τους ρόλο.

Καλούμε τους αιρετούς του "Ενωτικού Αγωνιστικού Ψηφοδελτίου" να σεβαστούν το θεσμικό τους ρόλο, τη διακριτότητα των ρόλων σε σχέση με τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων της περιοχής και να λειτουργούν ως εκπρόσωποι όλων των συναδέλφων, δείχνοντας σε κάθε περίπτωση την απαραίτητη υπευθυνότητα. Σε μια περίοδο που η εκπαίδευση δέχεται σφοδρή πολυμέτωπη επίθεση και ενώ ήδη μέσα στα Δ.Σ. και στις Γ.Σ. αμβλύνονται οι διαφορές και διαμορφώνεται ένα ενιαίο μέτωπο, δεν είναι δυνατό ο αιρετός να λειτουργεί παραταξιακά και διασπαστικά.

Σε κάθε περίπτωση ο αιρετός πρέπει να λειτουργεί ως εκπρόσωπος όλων των συναδέλφων, όπως γινόταν διαχρονικά μέχρι σήμερα στο ΠΥΣΠΕ της ανατολικής Αττικής και να σέβεται τους διακριτούς ρόλους και τις αρμοδιότητες των θεσμικών οργάνων, αν πραγματικά προσδοκά σε μια ειλικρινή συνεργασία, μέσα στα πλαίσια αυτά, με τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων. Τα Διοικητικά Συμβούλια μπορούν να σταθούν δίπλα στον αιρετό, να τον στηρίξουν και να συνεργαστούν μαζί του, μέσα σε ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού προς όφελος της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι δυνατό να γίνουν έρμαια της παράταξής του διακινώντας τα παραταξιακά ή κομματικά μανιφέστα του.

Tags: Σύλλογος ΠΕ Αλέξανδρος Δελμούζος
Keywords
Τυχαία Θέματα