Σύλλογος ΠΕ Ν. Κέρκυρας: Αποκλεισμός του συλλόγου από σύσκεψη για καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων

ΑνακοινώσειςΠληροφορίες: E. Μαλαχά 6946125473 Γ. Πουλιάσης 6944725246 Κέρκυρα 18/06/2013Αρ. Πρωτ.: 52ΠΡΟΣ: Μέλη ΣυλλόγουΚΟΙΝ. ΔΟΕ, ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: «Αποκλεισμός του συλλόγου από σύσκεψη για καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων».

Τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου μας ενημερωθήκαμε πως τη Δευτέρα 17/6/2013, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης είχε καλέσει στο γραφείο του στελέχη της εκπαίδευσης και συλλόγους γονέων

που σχετίζονται με τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις σχολείων.

Ομόφωνα αποφασίσαμε να παραστεί και το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στη συνάντηση για να εκφράσει τις θέσεις του. Δυστυχώς ο Περιφερειακός Διευθυντής αρνήθηκε την παρουσία μας στην σύσκεψη και υποσχέθηκε να μας καλέσει ξεχωριστά την …επομένη της σύσκεψης, πράγμα το οποίο δεν έκανε.

Σε μια περίοδο που οι πολιτικές επιλογές της συγκυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) επιβάλλονται με το «αποφασίζω και διατάζω», που κλείνουν τη Δημόσια Ενημέρωση και χαρίζουν την ΕΡΤ στους μεγαλοκαναλάρχες αλλά και με το εφιαλτικό τοπίο στη Δημόσια Εκπαίδευση με συγχωνεύσεις, απολύσεις και χιλιάδες άνεργους εκπαιδευτικούς θεωρούμε ότι χρειάζεται μια άλλη στάση σε μείζονα θέματα όπως αυτά των καταργήσεων του σχολείων ή των πρόχειρων λύσεων που προτείνονται για θέματα στέγασης νηπίων.

Είναι ξεκάθαρο όμως ότι η πολιτική συμπεριφορά όσων εκπροσωπούν στην Κέρκυρα τις εκπαιδευτικές πολιτικές ευθυγραμμίζεται με την αλαζονική κυβερνητική πολιτική που εκπροσωπούν. Όσοι είχαν αυταπάτες για το αντίθετο ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Ως Δ.Σ. εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την στάση του Περιφερειακού Διευθυντή. Το Συνδικάτο δεν έχει υποτελή σχέση με τη Διοίκηση ώστε να αγνοείται η παρουσία του σε ιδιαίτερα θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Τα μέλη του Δ.Σ. απαιτούν να παρίστανται σε συναντήσεις που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Tags: Σύλλογος ΠΕ Κέρκυραςκαταργήσειςσυγχωνεύσεις σχολείων
Keywords
Τυχαία Θέματα