Υπογράφει, τελικά, ο Ρουπακιώτης το Μνημόνιο

Tweet Κατηγορία: Πολιτική

ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ
Υπογράφει το Μνημόνιο και ο Ρουπακιώτης
Προς λήξη οδεύει ο συναγερμός που προκλήθηκε το πρωί της Δευτέρας στον κυβερνητικό συνασπισμό απόπ την αιφνίδια άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη να υπογράψει

το νομοσχέδιο που τίθεται προς ψηφοφορία την Τετάρτη.

Χρειάστηκε η προσωπική παρέμβαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη αλλά και πυρετώδης κύκλος τηλεφωνημάτων μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων προκειμένου ο υπ. Δικαιοσύνης να δεχθεί να βάλει την υπογραφή του.

Σε αντίθετη περίπτωση το νομοσχέδιο δεν θα μπορούσε να πάρει το δρόμο για την ψηφοφορία της Τετάρτης.

Τελικά μετά από συνάντηση το μεσημέρι με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ο κ. Ρουπακιώτης πείστηκε να υπογράψει το νέο Μνημόνιο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου τηρείται στάση αναμονής, ενόψει και της απογευματινής συνεδρίασης της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ, ωστόσο θεωρείται πως η (νέα) κυβερνητική κρίση οδεύει προς εκτόνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, εκτός από την πρόταση που αναμένεται να καταθέσει η πλειοψηφία των μελών της ΕΕ για «παρών» στα μέτρα και «ναι» στον προϋπολογισμό, ενδέχεται να υπάρξει και πρόταση για θετική ψήφο και στα δύο νομοσχέδια, την οποία θα καταθέσουν στελέχη της εκσυγχρονιστικής τάσης του κόμματος, στην οποία τοποθετούνται οι κ. Σπ. Λειβαδάς, Γ. Αντωνίου, Γ. Γεωργάτος και Αν. Σχετάκης, καθώς και ο Νίκος Μπίστης με την ομάδα του περιοδικού «Μεταρρύθμιση».

Από την πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης (Αν. Νεφελούδης, Β. Ζορκάδης), παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποδεχθούν την ψήφο «παρών» στα μέτρα, καθώς υποστηρίζουν ότι συγκλίνει με τις απόψεις που έχουν καταθέσει στο παρελθόν, ενώ εκτιμάται ότι θα είναι αντίστοιχη η πρόταση για «παρών» και στον προϋπολογισμό.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα οι κ. Οδ. Βουδούρης, Π. Μουτσινάς και Κ. Μάρκου εκτιμάται ότι θα ψηφίσουν τελικά «παρών» στο πολυνομοσχέδιο εάν αποφασιστεί με μεγάλη πλειοψηφία στην Κ.Ε. στην οποία θα συμμετέχει και η εσωκομματική αντιπολίτευση με την οποία διατηρούν στενές πολιτικές σχέσεις. Οι κ. Β. Οικονόμου και Γρ. Ψαριανός θα ταχθούν υπέρ της θετικής ψήφου και στα δύο νομοσχέδια (πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να πει «ναι» και η κ. Μ. Ρεπούση), αλλά τελικώς αναμένεται να ταχθούν στο πλευρό του Φ. Κουβέλη και να ευθυγραμμισθούν με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής

ΕΘΝΟΣ

Tags: Ρουπακιώτηςμνημόνιο Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα