Ανδ. Δημητρέλος: Παραιτούμαι στις 17/1 αν δεν υπάρξει επενδυτής

Διορία ως τις 17 Ιανουαρίου δίνει ο Ανδρέας Δημητρέλος στους υποψήφιους επενδυτές, προαναγγέλοντας την αποχώρησή του από την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ, σε περίπτωση που ως τότε δεν έχει υπάρξει κάποια λύση. «Προσπαθώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου για να μπορέσω, όσο μου επιτρέπουν οι δικές μου δυνάμεις, να φτάσει η ΑΕΚ σε κάποιο αποτέλεσμα. Είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά δεν μπορούμε
να κάνουμε κάτι διαφορετικό», τόνισε ο πρόεδρος της Ενωσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΕΡΑ Σπορ" και συνέχισε: «Ουδέποτε είπα πως μπορώ να σηκώσω την ΑΕΚ μόνος μου. Εχω πει πως θα προσπαθήσω με τις δικές μου δυνάμεις ώστε η ΑΕΚ να μην υποβιβαστεί (για εξωαγωνιστικούς λόγους) κι αυτό το κατάφερα. Υπάρχουν άλλα προβλήματα -αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά- και προσπαθώ να επιλύσω όσα μπορώ. Αλλιώς δεν έχω πρόβλημα να πάω στο σπίτι μου και να έρθουν εκείνοι που νομίζουν πως μπορούν να αντικαταστήσουν τον Δημητρέλο. Ας πάρουν την θέση μου κι ας λύσουν εκείνοι τα προβλήματα. Νομίζω πως μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, εάν δεν υπάρχουν λύσεις και αποτελέσματα, δεν έχω κανέναν λόγο να παραμείνω γιατί δεν μπορώ να στηρίξω μόνος μου οικονομικά την ΑΕΚ. Τότε θα παραιτηθώ».
Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους υποψήφιους επενδυτές, ο Δημητρέλος τόνισε ότι το μεγάλο "αγκάθι" αφορά το φορολογικό: «Η πλευρά των επενδυτών έχει θέσει κάποιες βασικές προϋποθέσεις για να εξελιχθούν οι συζητήσεις. Μία από αυτές είναι η επίλυση του φορολογικού. Η ΑΕΚ δεν αντέχει να πληρώνει 700.000 ευρώ τον μήνα. Οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν να ανταποκριθούν σε ένα ποσό μεταξύ 380-450.000 ευρώ. Το 70% του χρέους είναι προς το Δημόσιο. Εάν δεν ρυθμιστεί αυτό το χρέος, τότε δεν είναι εύκολη απόφαση η ενασχόληση των επενδυτών με την ΑΕΚ».
Επισήμανε ακόμη ότι «... το ενδιαφέρον (σ.σ. των επενδυτών) ασφαλώς και υπάρχει, και μάλιστα παραμένει έντονο. Κι αυτή την εβδομάδα υπήρξαν συζητήσεις για τη δημιουργία του κεφαλαίου που χρειάζονται οι επενδυτές για να προχωρήσουν. Όταν, όμως, δεν έχεις ολοκληρωμένη εικόνα της εταιρίας σε ό,τι αφορά την ρευστότητα του χρήματος, τότε δεν μπορείς να υπολογίσεις το ακριβές κεφάλαιο. Όταν είχαμε μιλήσει μαζί τους τον Αύγουστο, γνώριζαν πως η ΑΕΚ κάθε χρόνο πρωταγωνιστεί. Δεν ήξεραν στις 20 Αυγούστου πως η ΑΕΚ θα πάλευε στη συνέχεια για να σωθεί. Δεν θα περιμένουν το τέλος του πρωταθλήματος για να δουν εάν σωθεί η ΑΕΚ, γιατί τότε δεν θα υπάρχει ΑΕΚ! Μετά τις 17 Ιανουαρίου πώς θα πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας; Από ποια έσοδα; Πάντως, εάν θέλετε την προσωπική μου γνώμη, οι επενδυτές είναι πιο κοντά. Βεβαίως οι προσωπικές εκτιμήσεις μου δεν είναι δεσμευτικές. Αυτή τη στιγμή δεν έχω άλλη λύση για να πιέσω τις καταστάσεις και να επισπεύσω τις διαδικασίες. Δεν μπορώ να πω δηλαδή πως εάν δεν μου απαντήσουν μέχρι αύριο, πάω σε άλλη λύση. Εμείς έχουμε πει πως κάνουμε μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και όποιος θέλει βάζει τα χρήματα και παίρνει την ΑΕΚ».
Ο πρόεδρος της ΑΕΚ διέψευσε τα σενάρια για προσέγγιση της διοίκησης στον πρίγκιπα Φεϊζάλ, που φέρεται να ενδιαφέρεται για την αγορά του Παναθηναϊκού, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραχώρησης παικτών τον Ιανουάριο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται περίπτωση απόκτησης του Φάνη Γκέκα, αφού η Ενωση δεν μπορεί να καλύψει το συμβόλαιό του.
Στον αγωνιστικό τομέα, η ΑΕΚ προετοιμάζεται για τον αγώνα κυπέλλου με την Καβάλα, την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, αλλά ο Εβαλντ Λίνεν έχει να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα. Ο Κορδέρο αποχώρησε από το χθεσινό ματς με τον Ατρόμητο με θλάση και αργότερα θα υποβληθεί σε εξετάσεις, ώστε να φανεί το μέγεθος του τραυματισμού του. Ο Γιάγκο έχει πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα και δεν προπονήθηκε, όπως και ο Κοντοές, που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο μετατάρσιο. Εκτός προπόνησης έμειναν επίσης οι Κατίδης και Παυλής.

Δανεικός στην ΑΕΚ ως το τέλος της χρονιάς ο Παύλος Μητρόπουλος

Την απόκτηση του Παύλου Μητρόπουλου από τον Παναιτωλικό ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο 22άχρονος μέσος εντάσσεται στην Ένωση ως δανεικός μέχρι τη λήξη της τρέχουσας περιόδου, ενώ στη συμφωνία των δύο συλλόγων υπάρχει και οψιόν αγοράς του από τον «Δικέφαλο» το καλοκαίρι. Σημειώνεται ότι η απόκτηση του Μητρόπουλου δεν εντάσσεται στον περιορισμό μεταγραφών της ΑΕΚ, αφού ο παίκτης είναι κάτω των 24 ετών (οι ομάδες που δεν έχουν πάρει άδεια συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα μπορούν τον Ιανουάριο να πάρουν ή να ανανεώσουν μόνο έναν ποδοσφαιριστή ηλικίας άνω των 24).
Keywords
Τυχαία Θέματα