Φοροδιαφυγή που προκαλεί

00:50 5/8/2013 - Πηγή: E-Typos
Η παράνομη λειτουργία του νυχτερινού κέντρου στη Χαλκιδική, παρά το γεγονός ότι μία ημέρα νωρίτερα οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ είχαν ζητήσει το 48ωρο κλείσιμό του λόγω εκτεταμένης φοροδιαφυγής, δικαίως προκαλεί οργή.

Οι φορολογούμενοι τα τελευταία χρόνια έχουν πληρώσει ακριβά το λογαριασμό της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και ταυτόχρονα έχουν δεχθεί μεγάλες θυσίες για να αποκαταστήσουν το όνομα της χώρας διεθνώς, που είχε κατασυκοφαντηθεί από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου.

Η
επαναλειτουργία του νυχτερινού κέντρου στην Καλλιθέα Χαλκιδικής στην ουσία συμβολίζει την προσπάθεια της μαύρης οικονομίας να κυριαρχήσει στην επίσημη και μάλιστα με όπλο την υφιστάμενη νομοθεσία.

Οι υπεύθυνοι του μαγαζιού όρισαν δύο εκπροσώπους, οι οποίοι και συνελήφθησαν, αλλά η βραδιά συνεχίστηκε κανονικά, εις υγείαν των κορόιδων πολιτών, που εξακολουθούν να πληρώνουν τους φόρους τους.

Είναι σαφές ότι αυτή τη φορά η μάχη κατά της φοροδιαφυγής δεν πρέπει να χαθεί.

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στη συγκεκριμένη υπόθεση, που έτυχε μεγάλης δημοσιότητας, αλλά στην καθημερινή πρακτική της μη έκδοσης αποδείξεων από τουριστικά καταστήματα, νυχτερινά κέντρα και χώρους εστίασης.

Η μη συμμόρφωση του ιδιοκτήτη του κέντρου στις αποφάσεις του ΣΔΟΕ δεν μπορεί να περάσει χωρίς άλλες συνέπειες.

Οταν το κράτος δεν δείχνει ανοχή στο μικροοφειλέτη της εφορίας, που αδυνατεί να πληρώσει τις δόσεις των φορολογικών του υποχρεώσεων, θα ήταν προκλητικό να αφήσει ατιμώρητη την πρόθεση ορισμένων να λειτουργούν πάνω από το νόμο και να προκαλούν την κοινή γνώμη με πρακτικές ακραίας φοροδιαφυγής.

Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου, όμως δεν θα πετύχει την οικονομική ανάκαμψη εάν οι νόμοι καταπατούνται και επικρατήσουν οι νόμοι της νύχτας.

Είναι πλέον ζήτημα αξιοπιστίας του κράτους και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα