ΦΠΑ ή νούμερο επιθεώρησης;

16:10 1/8/2013 - Πηγή: E-Typos
Τελικά οι διαβόητες «συνιστώσες» θα φάνε τον Τσίπρα!... Δεν περνάει μέρα που να μην υπάρχουν καβγάδες στον ΣΥΡΙΖΑ…
Ο τελευταίος με πρωταγωνιστές τους… «συνιστώντες» Παπαδημούλη και Λαφαζάνη!...
…Οψόμεθα!

Τελικά και το πιο απλό πράγμα, η ελάττωση δηλαδή του παράλογου ΦΠΑ 23% στο 13%, το κατάντησαν… κωμωδία κι αυτό! Αλλος ΦΠΑ ισχύει πια για τα μπαρ, άλλος για τα εστιατόρια, άλλος για τα εμπορικά μαγαζιά… και δεν συμμαζεύεται!...
Πολύ
θα θέλαμε να μάθουμε ποιοι δαιμόνιοι… «οικονομολόγοι» είναι αυτοί που μια απλή οικονομική ρύθμιση την έκαναν… νούμερο επιθεώρησης!

Στην όρθια εστίαση, λόγου χάρη, ο ΦΠΑ παραμένει στο 23%!... Στην καθιστή κατεβαίνει στο 13%!
Τα αλκοολούχα ποτά φορτώνονται με 23% ΦΠΑ. Οταν όμως ο πελάτης του μπαρ παραγγείλει μαζί με τα ουισκάκια του και μια σόδα, τι ΦΠΑ θα του βάλουν στο λογαριασμό του;
Δεν είναι για γέλια; (την «εστίαση»… «αστείαση» μετονομάζει η «Ε»).

Ενα άλλο κομφούζιο συμβαίνει και με τα μη αλκοολούχα (εμφιαλωμένο νερό, λεμονάδες, καφέδες κ.λπ.). Αυτά, λοιπόν, έχουν άλλον συντελεστή όταν σερβίρονται στο μπαρ λ.χ. και άλλον (23%) όταν τα παραγγείλεις από το σούπερ μάρκετ για το σπίτι!!!
Αν πιεις μια πορτοκαλάδα σε μαγαζί, θα σου χρεώσουν ΦΠΑ 13%... Αν την παραγγείλεις από το σπίτι σου, ο ΦΠΑ της πορτοκαλάδας θα είναι στο 23%!

Το μεγάλο αλαλούμ συμβαίνει και στα ξενοδοχεία. Ο,τι πάρεις από το μπαρ σού το χρεώνουν με ΦΠΑ 13%. Αν τα ίδια τα παραγγείλεις στο δωμάτιό σου, ο ΦΠΑ είναι 23%!!!
Αυτή, λοιπόν, η αλλοπρόσαλλη «ρύθμιση» ζαλίζει και τους επιχειρηματίες και τους καταναλωτές, που δεν ξέρουν πια τι τους γίνεται με τον ΦΠΑ.
Θα μάθουμε, επιτέλους, ποιοι ανεγκέφαλοι «οικονομολόγοι» διέπραξαν μια τέτοια «ρύθμιση» - αλαλούμ;
Keywords
Τυχαία Θέματα