Γ. Κατίδης: Δεν είμαι ούτε ναζί ούτε φασίστας

19:31 28/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ απολογήθηκε ο Γιώργος Κατίδης, ο οποίος κλήθηκε με την κατηγορία του ρατσισμού για το ναζιστικό χαιρετισμό, με τον οποίο πανηγύρισε το γκολ που σημείωσε στον αγώνα πρωταθλήματος με τη Βέροια. Η απόφαση αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη.

Ο Κατίδης παραβρέθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ με
τον εκπρόσωπό του, ενώ από την ΠΑΕ ΑΕΚ παρόντες ήταν ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος, Βαγγέλης Γιαννίσης, και ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης, Χάρης Γρηγορίου.

«Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με την πολιτική. Η ομάδα μου δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα κάνω αυτόν τον χαιρετισμό, που κάνει κακό σε όλους τους Έλληνες. Πήρα την ευθύνη και έθεσα εαυτόν εκτός ομάδας ως το τέλος της σεζόν. Προσέβαλα τον λαό της ομάδας και τους συμπαίκτες μου... Δεν είμαι ναζιστής ή φασίστας. Έκανα την κίνηση γιατί νόμιζα ότι σημαίνει σεβασμός σε μένα» υποστήριξε -μεταξύ άλλων- στην απολογία του ο Κατίδης.

Η νομική υπεράσπιση της Ένωσης, από την πλευρά της, χαρακτήρισε την ενέργεια του ποδοσφαιριστή «πράξη αβελτηρίας, πράξη περιφρονητική και όχι ρατσιστική. Ο Ντι Κάνιο για την ίδια κίνηση είχε τιμωρηθεί με μία αγωνιστική στην Ιταλία. Ζητάμε την απαλλαγή της ΑΕΚ».
Keywords
Τυχαία Θέματα