ΗΠΑ: H πρωτεύουσα έβαλε τα γιορτινά της και χόρεψε στο ρυθμό των Ομπάμα

12:59 22/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Με βραδινό φόρεμα ασημένιο λαμέ, σατέν ή κατακόκκινο όπως η Μισέλ Ομπάμα, με στολή ή φράκο, η Ουάσιγκτον φόρεσε τα καλά της χθες βράδυ για να γιορτάσει με λάμψη την ορκωμοσία της δεύτερης θητείας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, σε αντίθεση με το λιτό σκηνικό του συνεδριακού κέντρου της πρωτεύουσας όπου διεξήχθησαν οι εκδηλώσεις.
"Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε", δήλωσε η Τάμι Ντέιβις, μια λεπτή ψηλή 30άρα που έλαμπε μέσα στο ασημένιο λαμέ με φουρό φόρεμά της. Πρόεδρος των οργανώσεων των αφροαμερικανών δημοκρατικών της Ιντιάνα, η Τάμι ήθελε να γιορτάσει για τον
44ο πρόεδρό μας", όπως είπε, μαζί με τους 30.000 ακόμη Αμερικανούς που κατέκλυσαν τους ορόφους του τεράστιου συνεδριακού κέντρου.
Με δύο επίσημους χορούς, έναντι 10 που ήταν πριν από τέσσερα χρόνια, γιορτάστηκε με μουσική χθες βράδυ η δεύτερη θητεία του Ομπάμα.
Στο κέντρο του συνεδριακού κέντρου μια τεράστια εξέδρα, στολισμένη με μακριές πλισέ κουρτίνες σε αποχρώσεις του μπλε, του λευκού και του κόκκινου, πλαισιώθηκε από δύο γιγαντοοθόνες που μετέδιδαν τις εικόνες της σκηνής.
Η τραγουδίστρια Αλίσια Κις, με ντυμένη στα κόκκινα, ήταν η πρώτη που κάθησε στο πιάνο. "Ο Ομπάμα είναι πρόεδρος και ανάβει τη φωτιά", αναφώνησε και το πλήθος που χειροκροτούσε με ενθουσιασμό, γιατί επίσης στην αίθουσα η θερμοκρασία δεν ήταν αρκετά υψηλή.
Λίγο πριν από τις 21:30' μια κραυγή ακούστται στην αίθουσα: το προεδρικό ζεύγος μόλις εισήλθε στη σκηνή. Ο πρόεδρος με φράκο και λευκό παπιγιόν. Η πρώτη κυρία με βραδινό φόρεμα σε χρώμα πορφυρό κόκκινο του στυλίστα Τζέισον Γου, αμάνικο, με τις μπρατέλες να αγκαλιάζουν το στήθος, ενώ τα παπούτσια είναι του σχεδιαστή Τζίμι Τσου. Ο Τζέισον Γου είχε σχεδιάσει το φόρεμα της Μισέλ για τους χορούς της ορκωμοσίας του 2009.
Η Τζένιφερ Χάντσον τραγούδησε "I'm loving you forever" (Θα σ΄αγαπώ για πάντα). Ο Μπαράκ έσφιξε δυνατά τη σύζυγό του. Το ζευγάρι χαμογέλασε, ήξερε ότι τα μάτια όλων είναι στραμμένα πάνω του, ότι βρισκόταν πάνω στην σκηνή και συνεπώς μέρος του θεάματος: μέσα στην αίθουσα όλοι κρατούσαν φωτογραφικές μηχανές και απαθανάτιζαν τη στιγμή.
"Μόλις χόρεψα το Let's Stay Together (Ας μείνουμε μαζί) με τον έρωτα της ζωής μου που είναι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Είμαι τόσο περήφανη για τον Μπαράκ", έγραψε η πρώτη κυρία στο Twitter λίγο μετά.
Σε έναν όροφο πιο πάνω, γινόταν ο δεύτερος χορός των στρατιωτικών. Εκεί οι άνδρες φορούσαν στολή. Πολλές γυναίκες επίσης.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, πέρασε, τους χαιρέτισε κάνοντας φιλοφρονήσεις."Εσείς με τη στολή σας είστε υπέροχοι, αλλά οι σύζυγοί σας είναι ακόμη πιο υπέροχες επίσης", είπε στους στρατιωτικούς που χαμογελούσαν πριν ο αμερικανός πρόεδρος τους υποσχεθεί ότι θα "προστατεύσει τον ομορφότερο στρατό στον κόσμο".
Ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του επίσης χόρεψαν στις δύο δεξιώσεις.
Στο ισόγειο του συνεδριακού κέντρου μεγάλες ουρές είχαν σχηματιστεί, με τον κόσμο να περιμένει για να αγοράσει εισιτήριο για το μπαρ. Για τον μπουφέ η πρόσβαση είναι ελεύθερη: φιστίκια και αλμυρά κουλουράκια.
Ωστόσο δεν ήταν ανάγκη να πάει κάποιος στους επίσημους χορούς για να διασκεδάσει στην Ουάσινγκτον αυτό το Σαββατοκύριακο. Όπως θέλει η παράδοση, δεκάδες μικρές και μεγάλες γιορταστικές εκδηλώσεις οργανώθηκαν σε ξενοδοχεία και μουσεία, όπως ένας χορός Τεξανών που οι καλεσμένοι φορούσαν σμόκιν και μπότες, ένας χορός Λατινοαμερικανών, ένας χορός γιόγκα με γεύμα λαχανικών και διαλογισμό...

Φωτoγραφίες: Reuters
Keywords
Τυχαία Θέματα