Λονδίνο '12: Ένοχος ο θεατής για το μπουκάλι κατά του Μπολτ

21:23 11/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Ένοχος για διατάραξη της δημόσιας τάξης κρίθηκε από δικαστήριο του Λονδίνου ο «ψυχικά άρρωστος» Βρετανός, που εξύβρισε και στη συνέχεια εκτόξευσε ένα μπουκάλι μπύρας κατά του Γιουσέιν Μπολτ, λίγο πριν την εκκίνηση των 100μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες της βρετανικής πρωτεύουσας.
Ο Άσλεϊ Τζιλ-Γουέμπ πέταξε το μπουκάλι στο ταρτάν του Ολυμπιακού σταδίου, λίγο
πριν την εκκίνηση της κούρσας στις 5 Αυγούστου, όπως έδειξε καθαρά και το σχετικό βίντεο. «Είμαι σίγουρος ότι ενήργησε με τέτοιο τρόπο, ώστε να προκαλέσει σύγχυση και εκνευρισμό στους συμμετέχοντες και για το λόγο αυτό είναι ένοχος» εξήγησε για την απόφασή του ο δικαστής Ουίλιαμ Άσγουορθ, μετά την εξέταση της υπόθεσης σε δικαστήριο του Στράτφορντ, κοντά στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου.
Η ποινή του «περίεργου» 34άχρονου Βρετανού θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Η ανώτερη ποινή που μπορεί να του επιβληθεί είναι φυλάκιση μέχρι έξι μηνών και πρόστιμο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Άσλεϊ Τζιλ-Γουέμπ δεν είχε εισιτήριο για την ημέρα του τελικού των 100μ αλλά κατάφερε να βρεθεί στο συγκεκριμένο σημείο, όταν «ανακατεύτηκε» με στελέχη της ολλανδικής αποστολής, που ήταν ντυμένοι στα πορτοκαλί.
Εκεί βέβαια αποδείχθηκε ότι δεν ήταν και το καλύτερο σημείο για τον ίδιο, αφού οι απαράδεκτες πράξεις του εξόργισαν την Ολλανδή πρωταθλήτρια του τζούντο, Έντιτ Μπος, η οποία παρακολουθούσε τους αγώνες. Η Μπος ακινητοποίησε τον οξύθυμο Βρετανό, ο οποίος με τη βοήθεια άλλων θεατών και εθελοντών της οργανωτικής επιτροπής απομακρύνθηκε από τις εξέδρες, για να οδηγηθεί στις αστυνομικές αρχές. Μάλιστα, ο Σεμπάστιαν Κόε είχε σχολιάσει σχετικά: «Ήταν μια απαράδεκτη ενέργεια του συγκεκριμένου θεατή, αλλά τελικά έχασε με Ippon από την Έντιτ Μπος».
Keywords
Τυχαία Θέματα