ΝΑΤΟ: Οι Ταλιμπάν δεν θα κλονίσουν την στρατηγική στο Αφγανιστάν

18:11 2/7/2012 - Πηγή: E-Typos
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι οι Ταλιμπάν δεν θα επιτύχουν να κλονίσουν τη στρατηγική της συμμαχίας στο Αφγανιστάν, παρά το θάνατο χθες τριών Βρετανών στρατιωτών της δύναμης του οργανισμού στη χώρα από τα πυρά ενός άνδρα που φορούσε στολή αστυνομικού.
Ο Ράσμουσεν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των τριών στρατιωτών και ανακοίνωσε
ότι έχει αρχίσει έρευνα "για να διευκρινιστούν οι συνθήκες του θανάτου τους".
Οι τρεις Βρετανοί στρατιώτες της διεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ISAF), οι οποίοι είχαν επιφορτιστεί με την παροχή συμβουλών στην αφγανική αστυνομία, σκοτώθηκαν από έναν άνδρα που φορούσε στολή αστυνομικού στην επαρχία Χελμάντ, στο νότιο τμήμα της χώρας.
"Σε αυτό το στάδιο δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι επρόκειτο για έναν Αφγανό αστυνομικό, ο οποίος έστρεψε το όπλο του εναντίον των στρατιωτών της ISAF. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε μόνο ότι (ο δράστης της επίθεσης) φορούσε στολή της αστυνομίας", διευκρίνισε ο Ράσμουσεν.
"Οι Ταλιμπάν έφτιαξαν μια στρατηγική για να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη στους κόλπους των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας, αλλά δεν θα καταφέρουν να αποπροσανατολίσουν τη δική μας στρατηγική", πρόσθεσε.
"Στρατηγική μας παραμένει η μεταβίβαση σταδιακά της συνολικής ευθύνης της ασφάλειας στους Αφγανούς και η διαδικασία αυτή θα πρέπει να ολοκληρωθεί ως τα τέλη του 2014. Γι' αυτό έχει ουσιαστική σημασία να τους εκπαιδεύσουμε", κατέληξε.
Με το θάνατο των τριών Βρετανών στρατιωτών ανέρχεται σε 26 ο συνολικός αριθμός των δυτικών που σκοτώθηκαν φέτος από τους Αφγανούς συμμάχους τους ή αντάρτες που διείσδυσαν στους κόλπους των αφγανικών δυνάμεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα