ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

18:10 2/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Μεταξύ θεωρίας και πράξης βρίσκεται η άβυσσος. Με τα λόγια αυτά σχολίασε κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος την κινητικότητα που επικρατεί γύρω από την Εμπορική Τράπεζα.  

Νωρίς το πρωί η Εθνική Τράπεζα επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι συζητά με την Εμπορική ενώ λίγες ημέρες πριν η διοίκηση της Alpha Bank είχε διαψεύσει σχετικές

πληροφορίες.

Ωστόσο το ζήτημα των συγχωνεύσεων ξεπερνά τις προτεραιότητες και τις δυνατότητες των μεμονωμένων διοικήσεων. «Κανένα στρατηγικό ζήτημα δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς την συμφωνία και έγκριση του ελληνικού δημοσίου». Επιπλέον οι εγχώριες τράπεζες αυτή τη στιγμή, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση, παραμένουν κεφαλαιακά αδύναμες και σε καμία περίπτωση δεν είναι σε θέση να υποστηρίξουν τέτοιας εμβέλειας επιθετικές κινήσεις.

Στην πραγματικότητα του μεγάλο δέλεαρ είναι ότι οι Γάλλοι θέλουν να αποχωρήσουν από την Ελλάδα και για να το πετύχουν φέρονται αποφασισμένοι να… προικοδοτήσουν την Εμπορική ώστε να την καταστήσουν περισσότερο ελκυστική.

Νωρίτερα μιλώντας σε συνέδριο ο ο επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Παναγιώτης Θωμόπουλος, υπογράμμισε ότι ανοίγει ο δρόμος για συγχωνεύσεις, τόσο για τις μικρές όσο και για τις μεγάλες τράπεζες. Εκτίμησε ότι πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες θα αρχίσουν να επανεξετάζουν προς θετικότερη κατεύθυνση τις σχέσεις τους με τις ελληνικές τράπεζες μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα