Ο Β. Μαρινάκης παρουσίασε τον Μίτσελ

16:37 4/2/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο Μίτσελ παρουσιάστηκε από τον Ολυμπιακό και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι παθιάζεται με τις φιλοδοξίες του κόσμου των «ερυθρολεύκων».
Στις 14.00 ήταν προγραμματισμένη στα γραφεία της ΠΑΕ στην πλατεία Αλεξάνδρας, η συνέντευξη Τύπου του νέου προπονητή του Ολυμπιακού, ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα μαζί με τον πρόεδρο των «ερυθρολεύκων», Βαγγέλη Μαρινάκη. Στο τεχνικό τιμ
του Ολυμπιακού θα παραμείνουν οι Νικοπολίδης, Ράντος και Μουρίκης. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μίτσελ θα έχει ως συνεργάτη του τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Βίκτορ Σάντσεθ, ως γυμναστή τον Χοσέ Βαγιέχο και ως αναλυτή αγώνων τον Κάρλος Μοράλ, τους οποίους έφερε μαζί του στην Ελλάδα.
Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ ξεκίνησε την ομιλία του με τα εξής: «Καλησπέρα σε όλους. Καταρχήν ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο και τον σύλλογο για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και να του δώσει την ευκαιρία να έρθει σε αυτόν τον υπέροχο σύλλογο. Έχει δεχθεί την δέσμευση να κάνει τον σύλλογο λίγο πιο διεθνή απ' ότι είναι. Όπως αρμόζει σε έναν σύλλογο σαν τον Ολυμπιακό που έχει τόσο επιτυχίες. Θα κοιτάξω να προσφέρω και να τον κάνω καλύτερο απ' ότι είναι. Είναι μία πρόκληση που τον κάνει μεγάλο πάθος. Από το λίγο που πρόλαβα να δω είναι ένας τεράστιος και υπέροχος σύλλογος. Και σε κάποιον που θα μπορούσε να σκεφτεί πως θα δουλέψω για λίγο χρόνο εγώ λέω πως όχι. Δουλεύω με πάθος και με την καρδιά μου για όσο διάστημα χρειαστεί. Και στα επόμενα 2 χρόνια και 5 μήνες έχουμε έρθει για να κερδίζουμε. Δεν ήρθαμε για να περάσουμε τον χρόνο μας. Θέλουμε να είμαστε καλύτεροι».
Για τις προσδοκίες και τον πήχη που έχει βάλει ο Μίτσελ είπε: «Οι φιλοδοξίες που έχει ο κόσμος απ' ότι έχω μάθει από τον Βαλβέρδε είναι μία πρόκληση για μένα. Είναι κάτι που με παθιάζει».
Για το τι διαφορετικό είδε από τον Ολυμπιακό με τον Ατρόμητο: «Θα ήταν άδικο να μιλήσουμε για το χθεσινό παιχνίδι. Το ματς δεν πήγε καλά και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που θέλουμε να βελτιώσουμε για να είναι ανταγωνιστικός τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Ας μην μείνουμε στο χθες. Έχω δει 14 ματς του Ολυμπιακού και έχω δει ότι υπάρχει το υλικό και τα φόντα για κάτι καλό».
Για την Λεβάντε, το Γιουρόπα Λιγκ και την πιθανότητα να τεθεί ο Ολυμπιακός αντιμέτωπος με την Ατλέτικο ο Μίτσελ τόνισε: «Ήδη μας βλέπετε στον τελικό. Έχετε πολλές ελπίδες για εμάς (γέλια). Έχουμε λίγες μέρες για να προετοιμαστούμε για το ματς στην Ελλάδα. Μετά θα κοιτάξουμε το παιχνίδι με την Λεβάντε όπου θα πάμε με το σκεπτικό να παίξουμε και όχι ότι έχουμε απέναντι μία ομάδα που μπορεί να είναι πιο καλή από εμάς. Θέλουμε λοιπόν να είμαστε ανταγωνιστικοί».
Για το γεγονός ότι εργάζεται για πρώτη φορά στο εξωτερικό και τους στόχους του ο Μίτσελ επισήμανε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που εργάζομαι στο εξωτερικό. Έχω δουλέψει σε Μέσα Επικοινωνίας εκτός Ισπανίας. Δεν θέλω να μείνω στην πρωτιά του πρωταθλήματος. Θέλουμε να διεκδικήσουμε όσο πιο πολλούς βαθμούς γίνεται».
Στην συνέχεια ο Μίτσελ υπογράμμισε για 2 διαδοχικές ερωτήσεις που δέχθηκε για τον Βαλβέρδε και τους Ισπανούς που δουλεύουν έξω: «Δεν θα μπορούσε να μην με είχε αγγίξει η παρουσία του Βαλβέρδε. Οι άλλοι προπονητές τους βλέπουν ως παραδείγματα. Και γι' αυτό πριν από 1 μήνα περίπου είχα συνάντηση με τον Βαλβέρδε για να με ενημερώσει για την Ελλάδα. Την γλώσσα, τα ωράρια και το πως λειτουργούν. Σίγουρα θα τους κάνω καλύτερους. Αυτό ξεκίνησε με τους Ισπανούς παίκτες που είχαν επιτυχία. Αυτό επηρέασε και τους προπονητές. Επειδή τα πήγαν καλά και κερδίζουν έρχονται και οι Ισπανοί. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και ο ανταγωνισμός μεγάλος οπότε γιατί να αφήσω άλλον να μου πάρει την θέση;».
Για την πρώτη του επαφή με τον Ολυμπιακό και την φιλοσοφία του ο Μίτσελ σχολίασε: «Η πρώτη μου επαφή ήταν με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς ήταν πριν από περίπου 1 χρόνο. Τότε είχα μία επιλογή την Σεβίλλη και άλλη μία τον Ολυμπιακό. Τότε πήγα στην Σεβίλλη. Για μένα είναι πολύ σημαντικό το ότι είμαι στον Ολυμπιακό. Όσο για την φιλοσοφία μου είναι να κερδίζω, να είμαι ανταγωνιστικός και να αγωνίζομαι σκληρά».
Για το ωραίο ποδόσφαιρο που έχει παίξει και το κατά πόσον θέλει να το περάσει εδώ: «Θα ήταν άδικο να συγκρίνουμε τις τότε καταστάσεις με τότε. Δεν είναι το ίδιο. Αυτό που θέλω είναι οι καλές στιγμές να είναι περισσότερες. Θέλουμε να είμαστε συνήθως καλοί και περισσότερο ανταγωνιστικοί. Να κοιτάζουμε το πως θα υπερασπιζόμαστε εμείς από την φανέλα του Ολυμπιακού. Εμείς θέλουμε αυτό να υπάρχει μπροστά.
Μου αρέσει το επιθετικό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μου αρέσει πολύ το πως κέρδισαν οι Έλληνες το Ευρωπαϊκό. Είχαν πολύ καλό τερματοφύλακα. Όσον αφορά σε συστήματα το σημαντικό είναι πως ο Ολυμπιακός έχει νέους παίκτες. Το ποδόσφαιρο που θα παίζουμε να είναι επιθετικό. Να δώσουμε ευκαιρίες σε παιδιά από τις Ακαδημίες. Και θα ψάξουμε να βρούμε παίκτες που θα είναι πολλά υποσχόμενοι και που θα μπορούν να προσφέρουν σε αυτόν τον σύλλογο. Πάντα έχουμε πολλές πιθανότητες να νικάμε αλλά θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».
Επιπλέον ο Ισπανός μίλησε για το ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει, το πόσο χρόνο θέλει και το εάν είναι κοντά σε αυτό του Βαλβέρδε λέγοντας: «Είναι 2 διαφορετικά στάδια. Το πρώτο είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα όσο πιο σύντομα γίνεται. Θέλουμε να κερδίσουμε φυσικά το Κύπελλο. Το 2ο να κερδίσουμε και σε χρόνο και σε εμπειρία για να φτιάξουμε μία ακόμα πιο καλή ομάδα τον Ιούνιο. Και είναι μία τεράστια πρόκληση για μένα να γίνω πιο καλός από τον Βαλβέρδε γιατί μέχρι τώρα είμαι πιο καλός μόνο στο ύψος. Εύχομαι να σας αφήσω την ίδια καλή εικόνα όταν θα φύγω με τον κ. Βαλβέρδε».
Για τις εμπερίες του και τον γιο του υποστήριξε: «Ναι είναι αλήθεια πως θέλω να φέρομαι στους παίκτες όπως κάνω και με τα δικά μου παιδιά. Θέλω κάθε μέρα να βελτιώνομαι και κάθε μέρα να κάνω τα πράγματα λίγο καλύτερα».
Για την Σεβίλλη που άφησε και το εάν πιστεύει ότι είναι τώρα σε καλά χέρια ο Μίτσελ τόνισε: «Πιστεύω ότι θα πρέπει να ρωτήσετε τον τεχνικό που είναι εκεί. Δεν είναι σωστό να πω εγώ κάτι. Οι τεχνικοί περνούν καλές και κακές στιγμές και εύχομαι στην Σεβίλλη τα καλύτερα».

Β. Μαρινάκης: Κανείς δεν θέλει να βλέπει τους παίκτες να σέρνονται

Την παράσταση έκλεψε ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατά την διάρκεια της παρουσίασης του Μίτσελ με τις τοποθετήσεις του. Κανείς δεν θέλει να βλέπει παίκτες να σέρνονται», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός ανέφερε αρχικά: «Θέλω να καλωσορίσω τον Μίτσελ στην οικογένεια του Ολυμπιακού για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Είναι ένας ποδοσφαιρικός μύθος. Ήταν αρχηγός της Ρεάλ για πολλά χρόνια και το μεγαλείο της καριέρας του τον βοηθάει να καταλάβει το μεγαλείο του Ολυμπιακού. Γι' αυτό κάναμε την υπέρβαση. Το δεύτερο είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο: η επίθεση και το θέαμα. Θα πρέπει να καταλάβουμε στην Ελλάδα κάποια πράγματα. Να μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Η προσωπικότητα που έχει θα τον κάνει να μας βοηθήσει πολύ. Ο ερχομός του Μίτσελ είναι η αφορμή να αλλάξουν πολλά για την αδιαφορία και την χαλαρότητα κάποιων παικτών. Κανείς δεν θέλει να βλέπει παίκτες να σέρνονται. Ο Μίτσελ έχει δουλέψει σε Ακαδημίες και έχει αναδείξει παίκτες όπως ο Μάτα. Αυτό ταιριάζει στην φιλοσοφία μας. Ο Μίτσελ έχει πολύ καλή καριέρα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, που θεωρώ το καλύτερο πρωτάθλημα. Καταλαβαίνετε πως είναι δύσκολο για έναν προπονητή να αναλάβει την ομάδα στην μέση της σεζόν. Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι ιδιαίτερα δύσκολο αλλά είμαστε Ολυμπιακός. Το πρόγραμμα να το κοιτάξουν οι αντίπαλοι. Όλοι θα τον στηρίξουμε. Ο προπονητής και οι συνεργάτες του τους οποίους καλωσορίζω. Θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες και θέαμα. Θα είναι το νέο αφεντικό της ομάδας. Του εύχομαι ότι καλύτερο. Θα είμαι εκεί να τον στηρίζω».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ρωτήθηκε για το εάν γύριζε τον χρόνο πίσω εάν θα προχωρούσε στην πρόσληψη του Ζαρντίμ. Η απάντηση του ήταν η εξής: «Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο θα έκανα και άλλα πράγματα που δεν θα είχαν να κάνουν με τον Ζαρντίμ. Η απάντηση είναι σαφώς όχι».

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του Τύπου, είπε: «Θα ήθελα απ' όλους οι ερωτήσεις σας να έχουν να κάνουν με τον Μίτσελ. Θα ήθελα οι δημοσιογράφοι να κάνετε πιο καλές ερωτήσεις. Να ακούσουμε ερωτήσεις που να διαβάσουν νέα παιδιά. Να μάθουν πέντε πράγματα, Ναι. Είναι ευκόλως εννοούμενο ότι ανεβαίνει ο πήχης. Να ρωτήσετε πέντε πράγματα πιο ψαγμένα. Είναι υποχρέωσή σας προς τον εργοδότη που τον πληρώνει».

(Πηγή: http://www.gazzetta.gr/)
Keywords
Τυχαία Θέματα