Ρ. Τ. Ερντογάν: Έκανα το καθήκον μου...

20:37 16/6/2013 - Πηγή: E-Typos
Έκανα το καθήκον μου, δήλωσε ενώπιον υποστηρικτών του στην Κωνσταντινούπολη, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην έφοδο της τουρκικής Αστυνομίας στο πάρκο Γκεζί το βράδυ του Σαββάτου, για την απομάκρυνση των διαδηλωτών που παρέμεναν για 18 ημέρες στο σημείο.

Ο Ερντογάν καταφέρθηκε επίσης κατά ξένων μέσων για την κάλυψη των γεγονότων στη γείτονα, εν μέσω κριτικής για τον τρόπο αντιμετώπισης των διαδηλωτών
από τις τουρκικές αρχές.

Στο μεταξύ, με νέα χρήση δακρυγόνων στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και στην Άγκυρα σήμερα Κυριακή, προσπάθησε η τουρκική αστυνομία να αποτρέψει τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές από το να πραγματοποιήσουν νέες συγκεντρώσεις πριν απο την συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τα σημερινά επεισόδια στην τουρκική πρωτεύουσα Άγκυρα.

Ειδικά οχήματα απομάκρυναν τα οδοφράγματα γύρω από την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, την οποία άδειασε το βράδυ του Σαββάτου η Αστυνομία, πραγματοποιώντας έφοδο κατά των διαδηλωτών που παρέμεναν εκεί.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 29 ανθρωποι.

Ωστόσο, η οργάνωση που ηγείται των διαμαρτυριών για το πάρκο Γκεζί κάλεσε και σήμερα τους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν στην πλατεία, όμως ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης διεμήνυσε πως αυτό δεν θα επιτραπεί.

«Οποιοδήποτε κάλεσμα για συγκέντρωση στην Ταξίμ υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θα συμβάλει στην ειρήνη και την ασφάλεια» δήλωσε, προσθέτοντας πως «όταν η κατάσταση σταθεροποιηθεί, μπορούν να συνεχίσουν να ασκούν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα».
Keywords
Τυχαία Θέματα