Σούπερ Λίγκα (29η αγωνιστική): Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1

21:24 14/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο clasico του ελληνικού πρωταθλήματος, με τους «πράσινους» να προηγούνται με γκολ του Φιγκερόα στο 73΄ και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν με τον Μήτρογλου στο 87΄.

Το ντέρμπι ξεκίνησε σε... θολή ατμόσφαιρα, λόγω των δεκάδων καπνογόνων που έπεσαν και περιόρισαν την ορατότητα στο ελάχιστο, ενώ
κάηκε μέρος των διχτύων της μία εστίας και χρειάστηκαν μερικά λεπτά έως ότου επιδιορθωθεί. Το πρώτο εικοσάλεπτο κύλησε με ελαφρά υπεροχή του Ολυμπιακού, που είδε το απευθείας φάουλ του Χολέβα στο 22΄ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Καρνέζη. Από την πλευρά τους, οι «πράσινοι» απείλησαν στο 34΄, όταν ο Μπαρμπαρούσης μόνος απέναντι στον Μέγερι προσπάθησε να τον «κρεμάσει» αλλά χωρίς επιτυχία, ενώ στο 45΄ ο Ζέκα έχασε την ευκαιρία της χρονιάς: από λάθος του Μανωλά πέρασε και τον Μέγερι, αλλά σε άδεια εστία έστειλε την μπάλα στο δοκάρι!

Η είσοδος του Ιμπαγάσα (αντί του Γκρέκο) και η πίεση από την άμυνα του Παναθηναϊκού επέτρεψαν στους παίκτες του Μίτσελ να έχουν την κατοχή, αλλά όχι και να δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα στην «πράσινη» άμυνα. Αφού μάλιστα απείλησαν στο 50΄ με τον Μπαρμπαρούση να πιάνει κεφαλιά μόνος και να στέλνει την μπάλα στα χέρια του Μέγερι, προηγήθηκαν στο 73΄ με τον Λουτσιάνο Φιγκερόα, ο οποίος στη σέντρα του Ζέκα βγήκε στην «πλάτη» του Παπάζογλου και σκόραρε με ωραίο πλασέ. Τελικά, ο Ολυμπιακός έφτασε στην ισοφάριση στο 87΄, με τον Μήτρογλου να σπρτώχνει την μπάλα στα δίχτυα μετά το σουτ του Τζιμπούρ, ενώ στις καθυστερήσεις του ακυρώθηκε (ορθώς) γκολ ως οφ σάιντ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκρέκο - Τοτσέ, Σο

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Μέγιερι, Μανιάτης, Παπάζογλου (73΄ Μασάντο), Φέισα, Τζιμπούρ, Φουστέρ, Χολέβας, Α. Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Γκρέκο (46΄ Ιμπαγάσα), Αμπντούν (68΄ Μήτρογλου).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Βονόρτας): Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος (69΄ Χουχούμης), Σεϊταρίδης, Βιτόλο, Σο, Ζέκα, Σισοκό (90΄+ Εσπάρθα), Μπαρμπαρούσης, Τοτσέ (50΄ Φιγκερόα).

Μίτσελ: «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν ήταν το παιχνίδι που επιθυμούσαμε να είναι. Μας έλειπε η συνέχεια, το βάθος και η ένταση στο παιχνίδι μας. Και δεν επιτρέπεται στους προπονητές να γυρίζουν το χρόνο πίσω γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να κριτικάρεις παρά να το προετοιμάσεις ένα παιχνίδι. Το ίδιο συμβαίνει και σε μένα. Είναι αλήθεια είναι πως δεν βρήκαμε τις λύσεις που θέλαμε. Τα πράγματα δεν πήγαν όπως θέλαμε. Είναι φταίξιμο του προπονητή και πάντα ο προπονητής είναι ο υπεύθυνος για τα αποτελέσματα μιας ομάδας. Πολλές φορές σχολιάζετε γιατί παίζει ο Μασάδο, απόψε συμβαίνει το αντίθετο. Είναι πολύ δύσκολος ο ρόλος του προπονητή. Αν έπαιζαν από την αρχή οι Μασάδο και Ιμπαγάσα και το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό θα σχολιάζατε άλλα. Ο προπονητής είναι υπεύθυνος για τις δύσκολες αποφάσεις, αλλά θέλω να ξέρετε πως αποφασίζω πάντα με ειλικρίνεια. Είναι αλήθεια πως οι παίκτες εισπράττουν την πίεση αυτή. Δεν αρκεί μόνο να έχεις ποιότητα για να παίξεις σε μία μεγάλη ομάδα, πρέπει να μάθεις να αντέχεις στην πίεση».

Γιάννης Βονόρτας: «Έγινε ένα πολύ καλό ματς, αν εξαιρέσουμε τη φάση της ισοφάρισης που ξέφυγε η κατάσταση. Οι παίκτες πρέπει να ειναι πιο συγκρατημένοι. Συγχαίρω τους ποδοσφαιριστές μου για την εικόνα που είχαν και την προσπάθεια που κατέβαλαν. Ακολούθησαν πιστά το πλάνο βάσει των αναλύσεων που είχαμε κάνει όλη την εβδομάδα και ήρθαμε σε μία καυτή έδρα για να κερδίσουμε. Οι παίκτες ειχαν αγωνιστική πειθαρχία και πάθος για τη νίκη. Δημιουργήσαμε τέσσερα τετ α τετ, αλλά η τύχη δεν μας χαμογέλασε. Θέλω να συγχαρώ, επίσης, τους συνεργάτες μου και τη διοίκηση που ήταν στο πλευρό μας όλη την εβδομάδα. Θεωρούμε ότι είμαστε νικητές. Ο Τζεμπούρ έχει κάνει φάουλ στο γκολ της ισοφάρισης κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Φάινεται. Εγώ από τον πάγκο είδα φάουλ σε σπρώξιμο του Τζεμπούρ πάνω στον Σο. Οι παίκτες μου μπορεί να είδαν οφσάιντ. Δεν υπήρχε σταθερότητα φέτος. Ήταν ένα ασταθές περιβάλλον. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο. Ίσως το πνεύμα. Ίσως η ψυχολογία. Το πνεύμα του νικητή εννοώ που θα πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός ως ομάδα. Δεν εξαρτάται από ένα ματς αυτό. Υπάρχει πλάνο. Είμαι ευχαριστημένος από αυτό το παιχνίδι. Είναι βάση για τη νέα χρονιά και τίποτα περισσότερο. Αλοίμονο εάν μέναμε σε ένα παιχνίδι. Ένας τεχνικός θα μπορούσε περισσότερα. Σημαίνει πολλά για μένα η σημερινή μας εμφάνιση. Υπαρχει μεγάλη ικανοποίηση. Μπόρεσα να μεταδώσω και να επιδράσω πάνω στην αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών. Να καταφέρω να τους πείσω ότι μπορούν να κάνουν πολύ μεγάλα παιχνίδια, έχοντας καλή εικόνα στο γήπεδο. Υπάρχει ένα πλάνο πάνω στις δυνατότητες του Παναθηναϊκού. Υπάρχουν πολύ καλοί Έλληνες παίκτες που μπορούν να παίξουν στην ομάδα. Είπα να είμαστε συγκρατημένοι γιατί είδα στην σύρραξη πως ο κ. Μίτσελ ξαναμπήκε στο γήπεδο και προκάλεσε πάλι μία νέα μικρή σύρραξη. Όλοι οι ξένοι έχουν το όνομα και την φήμη. Να σέβονται, όμως, την χώρα που εργάζονται και τα ελληνικά γήπεδα. Εγώ τον είδα να μπαίνει μέσα στο γήπεδο και να φωνάζει στον επόπτη. Τίποτα άλλο. Αυτός οφείλει πιο πολύ από όλους να είναι συγκρατημένος όπως και εγώ, όπως και ο καθένας. Σαφώς όλοι να είμαστε συγκρατημένοι. Οι παίκτες είναι σε υπερένταση λόγω του αγώνα. Εμείς θα πρέπει να λειτουργούμε διαφορετικά εκτός της γραμμής. Δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στο Καραϊσκάκη εκτός από τις κροτίδες προς το πούλμαν που σταμάτησε 30 μέτρα πίσω από εκεί που έπρεπε. Έπεσαν κάποια αντικείμενα. Μέλη της διοίκησης έμειναν για κάποια ώρα στο ασανσέρ. Δεν έχουμε κάτι άλλο. Είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν γνωρίζω εάν κλείστηκαν στο ασανσέρ μαζί τους και άνθρωποι από τον Ολυμπιακό. Πιστεύω τέτοιοι αγώνες φέρνουν τον κόσμο στα γήπεδα. Οι παίκτες στάθηκαν επαγγελματικά. Οι αποφάσεις των διαιτητών τους έβγαλαν έξω από την συμπεριφορά αυτή».

ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ : «Δε νιώθω καθόλου χαρούμενος με αυτό το αποτέλεσμα. Το "Χ" είναι πολύ λίγο για μας. Θέλαμε τη νίκη, αλλά δεν παίξαμε καλά κι απογοητεύσαμε τον κόσμο μας. Πρέπει να αλλάξουμε κάτι. Αυτός δεν ήταν ο Ολυμπιακός σήμερα. Θα το φτιάξουμε αυτό που πρέπει όμως. Ο Παναθηναϊκός είχε ευκαιρίες, αλλά δεν τις εκμεταλλευόταν. Κάναμε ένα λάθος και τελικά δεχτήκαμε το γκολ. Προσπαθήσουμε μετά να γυρίσουμε το παιχνίδι, αλλά τελικά μείναμε με την ισοπαλία. Μία ισοπαλία που είναι πολύ λίγο αποτέλεσμα για μας. Αυτό που έγινε ήταν πολύ άσχημο για μας, αλλά και τον κόσμο μας. Αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα κερδίσουμε πάντα, πόσο μάλλον στην έδρα μας και είναι πολύ άσχημο που δεν το κάναμε. Τώρα πρέπει να πάρουμε το Κύπελλο και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας».

ΙΜΠΡΑΙΜ ΣΙΣΟΚΟ: «Δώσαμε τα πάντα για τη νίκη. Μέσα στο γήπεδο κάναμε ότι μπορούσαμε αλλά έπαιξε το ρόλο και διαιτησία. Υπάρχει απογοήτευση που μένουμε εκτός Ευρώπης γιατί στα μεγάλα ματς δείξαμε ότι μπορούμε. Νιώθω καλά στον Παναθηναϊκό».
Keywords
ολυμπιακος, παναθηναικος, σουπερ, έως ότου, για μας, γκολ, καρνεζης, ειλικρίνεια, νέα, σημαίνει, εμφάνιση, υπαρχει, κροτίδες, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , νικος παπαζογλου, αθηνα, Καλή Χρονιά, ολυμπιακοί αγώνες, μπαρμπαρουσης, αποτελεσματα, νικητη, ζεκα, αδεια, γηπεδα, εδρα, παιχνιδια, πιεση, σημερινη, τυχη, ψυχολογια, ωρα, αγωνες, αμυνα, ασανσερ, ατμοσφαιρα, γκολ, γηπεδο, διοικηση, διχτυα, δοκαρι, εγινε, ευκαιρια, ευκολο, ειλικρίνεια, υπαρχει, εβδομαδα, εμειναν, εμφάνιση, επρεπε, επιτυχια, εστια, έως ότου, ιδιο, εικονα, κυπελλο, λαθος, νικη, ξερετε, ομαδα, παντα, ονομα, οφσαιντ, παπαζογλου, παθος, περιβαλλον, πειθαρχια, πιο πολυ, ποιοτητα, προβληματα, ρολο, σεντρα, συνεχεια, φαουλ, φημη, χαρα, ελληνικα, για μας, χωρα, ιμπαγασα, ιδιαιτερα, καηκε, κροτίδες, παιχνιδι, σημαίνει, θελω να, υπεροχη, ωραιο, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα