Συνάντηση του Δ. Αβραμόπουλου με τον Ευ. Βενιζέλο

13:20 22/1/2013 - Πηγή: E-Typos
«Η κρίση δεν πρέπει να γίνει άλλοθι εσωστρέφειας» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλος, σε δηλώσεις του, μετά από την ενημερωτική συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο.
Αναφερόμενος στην εφ' όλης της ύλης της εξωτερικής πολιτικής συζήτηση που είχαν, ο κ. Αβραμόπουλος
επισήμανε ότι «υπό το πρίσμα της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό σχήμα» αλλά και στο δεδομένο πλαίσιο της συγκυρίας, η συζήτηση είχε ιδιαίτερο βάρος, καθώς απαιτείται «ο υψηλότερος βαθμός συνεννόησης». Επισημαίνοντας, άλλωστε, ότι η κρίση «δεν είναι μόνο εσωτερικό θέμα» ο κ. Αβραμόπουλος παρατήρησε πως απαιτείται η οικοδόμηση συμμαχιών με εταίρους σε όλο τον κόσμο.
Την «αξιοποίηση της στροφής εξόδου από την κρίση, με μοχλό την εξωτερική πολιτική» υπογράμμισε ως προτεραιότητα από πλευράς του ο Ευ. Βενιζέλος.
Σημειώνοντας ότι η έννοια της εθνικής ισχύος «είναι πολυ-παραμετρική» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως η επιβεβλημένη «συστράτευση στην υποστήριξη της εθνικής στρατηγικής, θα πρέπει να ξεπερνά τα όρια των τριών κομμάτων». «Με έντονο το αίσθημα της αξιοπρέπειας» είπε ο κ. Βενιζέλος, «θα πρέπει να επιτελέσουμε το σύγχρονο πατριωτικό μας καθήκον, την αποκατάσταση της εθνικής ισχύος».
Keywords
Τυχαία Θέματα